Dag winterzon, welkom winterslaap

06:05 uur
Verbaasd staar ik vanuit de slaapkamer naar het laagje ijs op de carport. Nu al? De tuinset is nog niet eens opgeborgen!
Het zolderraam heeft op een kier gestaan en er komt een wolkje uit m’n mond wanneer ik uitadem.

06:50 uur
Met verkleumde handen sta ik het ijs van de autoruit te krabben. Eenmaal gezeten in de auto zijn binnen korte tijd de ruiten en achteruitkijkspiegel beslagen. Het stuur voelt aan als koud ijzer in plaats van kunststof. De cd speler weigert dienst.

06:55 uur
Vloekend parkeer ik de auto aan de rand van de straat en stap uit. In de kofferbak vind ik uiteindelijk een zeem om de beslagen ramen definitief schoon te maken. Eenmaal weer aan het rijden schijnt de laaghangende zon recht in m’n gezicht. Op de radio klinkt het weerbericht. Vooralsnog de komende dagen meer van hetzelfde (dus nachtvorst).

07:45 uur
De pc is opgestart en een kopje koffie staat klaar. Alleen schijnt de zon recht in het scherm. Geïrriteerd doe ik de luxaflex dicht. Het kopje koffie voelt lekker warm aan in m’n handen. Andere collega’s komen binnen en de meesten klagen over de plotselinge koude.

09:00 uur
Het afdelingsoverleg begint met terugkoppeling uit het MT. Iemand klaagt dat de zon te fel naar binnen schijnt en dat het ook nog te warm wordt. Of ook hier de luxaflex niet dicht kan.

09:48 uur
Het laatste agendapunt betreft de interne verhuizing. Verhuizing?
Ja, naar een tijdelijke plek ergens diep in het gebouw. En. Oja. Een ruimte zonder buitenlicht. Wel ramen. Maar die kijken uit op de productievloer.
Geen buitenlicht?
Nee, geen buitenlicht.

Mag de luxaflex nog even open aub?

 

~ ~ ~