Beklemmend speelgoed – een ode aan de fantasie

Bijna pakjesavond en de brievenbus raakt meer en meer verstopt met speelgoedfolders. En met elke nieuwe dag die Opa en Oma dichter bij 5 december brengt, raken ze verder in de stress over hun geplande bijdrage aan het sinterklaasfeest voor hun kleinzoon. Zo jong en modern als ze denken te zijn kunnen ze toch niet ontkennen dat veel van het aangeprezen speelgoed hen totaal niets zegt. En weten ze zich slechts met moeite te verplaatsen in de speelgoedbelevingswereld van hun ruim 1,5 jaar oude kleinzoon.

Een uitgelezen kans doet zich voor als kleinzoonlief een nachtje komt logeren. Systematisch wordt al het in huis aanwezige speelgerei tevoorschijn gehaald en samen met de kleine dreumes ‘getest’. Na een klein half uur blijkt dat er bij hem een lichte voorkeur bestaat voor speelgoed met wieltjes, speelgoed dat je kunt stapelen en speelgoed dat geluid maakt. Maar echt veel wijzer zijn Opa en Oma niet geworden.

Totdat het kleine mannetje een klein groen mysterieus doosje ontdekt. Met daarin…
Mini-wasknijpers!

Een nieuwe wereld gaat voor hem alsook de verbaasde grootouders open. Want wat je al niet met mini-wasknijpers kunt doen (in willekeurige volgorde):

• 16 stuks (let op, dit aantal schijnt belangrijk te zijn, al weet men nog steeds niet waarom) op de grond leggen, en vervolgens wordt elke knijper uiterst voorzichtig opgepakt door de kleinste in het gezelschap en één voor één in de hand gelegd van oftewel Opa of Oma; op het moment dat de laatste knijper bij de 15x andere gelegd wordt, dan telt men gezamenlijk tot 3 om daarna met veel gejoel en gespartel van armen en benen alle 16x knijpers op de grond te laten vallen; en men begint overnieuw; ad infinitum…

• Men kan een uiterst groene gifkikker nemen en deze versieren met knijpers (waarbij men wel altijd aandacht moet besteden aan het feit dat dit alleen bij speelgoeddieren geoorloofd is)

• Eenmaal achter elkaar verbonden heeft men niet mini-wasknijpers op een rijtje (duh), maar een slang, of een toren, of een liaan, of een etc, etc,

• Dezelfde kikker kan zomaar ineens veranderen in de welbekende maar slechts sporadisch voorkomende mini-wasknijpermonster (in de verte verwant aan het koekjesmonster); dit dier eet vele knijpers met genoegen op, zonder daar noemenswaardig last van te hebben.

En zo zijn er nog vele manier te verzinnen om jezelf als kind te vermaken met mini-wasknijpers.

Dus de momenteel uiterst relaxte Opa en Oma hebben alle speelgoedfolders bij het oud papier gelegd en zijn bezig om een eigen catalogus samen te stellen van allerlei unieke varianten wat je kunt doen met mini-wasknijpers. En hebben hun cadeau al klaarstaan: een starters setje mini-wasknijpers. Weg met lego!

Iemand nog tips?

~ ~ ~

Geïnspireerd door Noah

~ ~ ~