Beklemmend speelgoed — een ode aan de fantasie

Bij­na pak­je­savond en de brieven­bus raakt meer en meer ver­stopt met speel­go­ed­fold­ers. En met elke nieuwe dag die Opa en Oma dichter bij 5 decem­ber brengt, rak­en ze verder in de stress over hun gep­lande bij­drage aan het sin­terk­laas­feest voor hun klein­zoon. Zo jong en mod­ern als ze denken te zijn kun­nen ze toch niet ontken­nen dat veel van het aangeprezen speel­go­ed hen totaal niets zegt. En weten ze zich slechts met moeite te ver­plaat­sen in de speel­go­ed­belev­ingswereld van hun ruim 1,5 jaar oude klein­zoon.

Een uit­gelezen kans doet zich voor als klein­zoon­lief een nacht­je komt logeren. Sys­tem­a­tisch wordt al het in huis aan­wezige speel­gerei tevoorschi­jn gehaald en samen met de kleine dreumes ‘getest’. Na een klein half uur blijkt dat er bij hem een lichte voorkeur bestaat voor speel­go­ed met wielt­jes, speel­go­ed dat je kunt stape­len en speel­go­ed dat gelu­id maakt. Maar echt veel wijz­er zijn Opa en Oma niet gewor­den.

Tot­dat het kleine man­net­je een klein groen mys­terieus doos­je ont­dekt. Met daarin…
Mini-waskni­jpers!

Een nieuwe wereld gaat voor hem alsook de ver­baas­de grootoud­ers open. Want wat je al niet met mini-waskni­jpers kunt doen (in willekeurige vol­go­rde):

• 16 stuks (let op, dit aan­tal schi­jnt belan­grijk te zijn, al weet men nog steeds niet waarom) op de grond leggen, en ver­vol­gens wordt elke kni­jper uiterst voorzichtig opgepakt door de kle­in­ste in het gezelschap en één voor één in de hand gelegd van oftewel Opa of Oma; op het moment dat de laat­ste kni­jper bij de 15x andere gelegd wordt, dan telt men geza­men­lijk tot 3 om daar­na met veel gejoel en ges­par­tel van armen en benen alle 16x kni­jpers op de grond te lat­en vallen; en men begint overnieuw; ad infini­tum…

• Men kan een uiterst groene gifkikker nemen en deze ver­sieren met kni­jpers (waar­bij men wel alti­jd aan­dacht moet best­e­den aan het feit dat dit alleen bij speel­goed­dieren geoor­loofd is)

• Een­maal achter elka­ar ver­bon­den heeft men niet mini-waskni­jpers op een rijt­je (duh), maar een slang, of een toren, of een liaan, of een etc, etc,

• Dezelfde kikker kan zomaar ineens veran­deren in de wel­bek­ende maar slechts spo­radisch voorkomende mini-waskni­jper­mon­ster (in de verte ver­want aan het koek­jes­mon­ster); dit dier eet vele kni­jpers met genoe­gen op, zon­der daar noe­menswaardig last van te hebben.

En zo zijn er nog vele manier te verzin­nen om jezelf als kind te ver­mak­en met mini-waskni­jpers.

Dus de momenteel uiterst relaxte Opa en Oma hebben alle speel­go­ed­fold­ers bij het oud papi­er gelegd en zijn bezig om een eigen cat­a­lo­gus samen te stellen van aller­lei unieke vari­anten wat je kunt doen met mini-waskni­jpers. En hebben hun cadeau al klaarstaan: een starters set­je mini-waskni­jpers. Weg met lego!

Iemand nog tips?

~ ~ ~

Geïn­spireerd door Noah

~ ~ ~

Comments are closed.