Echte vrouwen eten chocola

  • Fictief

Goedenavond beste kijkers.
Welkom bij ‘De aarde tolt voort’. Met vanavond Karel Cornelissen, auteur van ‘Echte vrouwen eten chocola’, het succesvolle debuut over een 42-jarige man gevangen in het web van een lovergirl.
Karel, welkom! Fijn dat je hier kunt zijn om je ontluisterende ervaringen met ons te delen.

Goedenavond.

Laten we bij het begin beginnen. Hoe ben je in contact gekomen met deze lovergirl, oftewel Miss Conté zoals je haar in het boek noemt?

Dat was ergens in april, nu zo’n vier jaar geleden. De ergste winterkou was over, en je kon weer zonder kans op longonsteking iets luchtiger gekleed de straat op. Zo heb ik …

Sorry Karel, maar ik onderbreek je even om de mensen die je boek nog niet gelezen hebben te vertellen dat je de straat op ging om onverhoeds je geslachtsdeel aan onvermoede voorbijgangsters te laten zien. Je bent, zoals dat in de volksmond heet, een potloodventer.

Ja, dat klopt.

Ben je dat nog steeds trouwens?

Uh, ik weet niet …

Maar terug naar het begin. Je kwam dus die elegante, beetje mysterieuze hooggehakte vrouw tegen (ik citeer hier uit je boek) waarvoor je je etui opende. En voor je het wist had ze je bij je leuter (excusez le mot) meegenomen. En toen?

… ? Nou, uh, zeker die eerste dagen was het geweldig moet ik bekennen. Ze nam me in haar cabrio overal mee naar toe en vroeg me op de vreemdste plekken om m’n euh potlood te ontbloten. Dat was erg wennen voor mij want normaal gesproken doe ik dat bij verrassing en …

Dan maak je je vervolgens uit de voeten. En dat was iets dat Miss Conté radicaal anders wilde. Ik begrijp uit je boek dat zij je langzaam klaarstoomde om je tekentalent met meer vrouwen te delen. Wanneer moest je voor de eerste keer uit de jas voor meer dan haar alleen?

Dat was toen ze een Tupperware party organiseerde. Ze had me vooraf gechanteerd door te dreigen m’n moeder alles te vertellen.

Ook hier onderbreek ik je weer even. Want dit zullen veel mannen niet weten. Dat die parties geen oervervelende bijeenkomsten zijn, maar dekmantels voor uiterst sexueel getinte feestjes. Daar werd je in de hal geposteerd en mochten de dames hun handschrift verbeteren telkens wanneer ze ‘naar het toilet moesten’. Werd je hier al gedwongen om ook seks met hen te hebben?

Nee, dat was pas enkele dagen later bij de Huishoudbeurs.

Ja, ook zo’n hilarische episode in je boek. Al die hitsige huisvrouwtjes die tegen betaling je tekengereedschap scherp trachten te houden. Zou je een stukje willen voorlezen?

Sorry, ik zie dat het je nogal aangrijpt. Wat erg begrijpelijk is. In onze redactievergadering hebben we dit item dan ook goed doorgesproken om het niet te ordinair te brengen. Daarvoor is het allemaal veel te integer geschreven. Trouwens is het boek via het betere handwerk tot stand gekomen? Of heb je het potlood vaarwel gezegd en de tekstverw … Waarom loop je nu weg? Karel?

~ ~ ~

Een tweede bijdrage voor de meiopdracht van Het Fantasierijk
Schrijf een verhaal van maximaal 500 woorden vanuit het perspectief van één van de onderstaande ‘personages’: kakkerlak met smetvrees; schaakstuk; glasbak; kapotte harde schijf; koningin; potloodventer; vermist knuffelbeest; persoon op het schilderij ‘de Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn; Prof. dr. Dorlacher; straatkrantverkoper

~ ~ ~