Love

Zwierend komt ze aangelopen. Het lijkt of iedereen haar de ruimte gunt die ze zichzelf onbewust toe eigent door haar fladderende stijl van bewegen. Mensen stappen opzij, laten haar passeren en blijven vervolgens nog een tijd lang staren naar de sierlijke verschijning die hen even een moment van gelukzaligheid bood. Zoals de aanblik van een eerste vlinder in de lente je alvast meeneemt naar de geneugten van de zomer. En je het kille van de winter doet vergeten. Hoop, warmte, nieuw begin.

 Met een brede lach op haar gezicht valt ze neer op het wankele terrasstoeltje. Ik had al iets besteld. Terwijl ik haar bewonder over het kopje koffie wat ik met beide handen vastheb, neem ik kleine slokjes. Het bittere van het hete goedje wordt op smaak gebracht door haar zoete verschijning. Honderduit praat ze over het vele wat haar vandaag is overkomen. De woorden die ze zangerig over het tafeltje laat golven zijn als hemelse muziek.

Ik besef het ineens.
Hier, op dit moment, op dit terras, voel ik de totale overweldigende ervaring van verliefdheid. Vaker was ik verliefd geweest, ook wel op het eerste gezicht, maar nu heeft het me te pakken op een manier die compleet nieuw voor me is. Kortsluiting in mijn lijf. Alleen de zintuiglijke ervaring van haar verschijning. Haar uitstraling waaraan ik me laaf. Ik geniet met teugen. Kan me al geen leven meer voorstellen zonder haar. In een flash forward zie ik onze gezamenlijke toekomst. Als in een sprookje. We leven nog lang en gelukkig.

Dan staat ze op en slaat haar arm om het middel van haar vriend. Lachend lopen ze weg. Ik zie nog net hoe ze haar hoofd op zijn schouder laat rusten voordat ze de hoek om gaan.

Love.

I guess it’s only meant for some of us.

Beteuterd staar ik in het lege morsige kopje wat voor me staat. Is dat uiteindelijk de toekomst die voor me is weggelegd? Vrijgezel tegen wil en dank? Somberheid overvalt me.

Als ik wil opstaan om het terras te verlaten zie ik dat het tafeltje naast me inmiddels weer is bezet. Door wel twee heel mooie dames. Vooral de blonde ziet er geweldig uit. Ze laat haar blik over het terras gaan en een kort ogenblik kijk ik in haar grijze ogen. Mijn hart springt op. Rillingen over mijn rug. Het duurt even voordat het kwartje valt, maar dan herken ik haar. De liefde van mijn leven. De wereld begint weer te kleuren!

~ ~ ~

Anouk – Love

It’s funny how I blind myself

So I don’t have to see
You’re taking me down
And bringing me to my knees
Letting me know I’m alone

I’m not afraid to die no more
The house above yeah
Oh heaven won’t you pick me up now

Love
All I needed was love
Someone give me some lovin’
I guess it’s only meant for some of us
Oh oh yeah oh yeah yeah

Life has made me lose my mind
I’m not doin’ allright these days
Lying naked on my kitchenfloor
So cold….well I,
I thougt I had a lion’s heart
I guess I was wrong
I feel so damn lonely
Yeah yeah

Love
All I needed was some lovin’
Could someone give me some sweet lovin’
‘Cause this is more than I can bare

My nights are getting darker as time goes by
How I tried to keep these walls from falling down
One way or another
They shut me down
They shut me down

Love
All I needed was some love lord
Could someone give me some sweet love
Some sweet love yeah
I guess it’s only meant for some of us
Oh oh yeah oh oh yeah yeah love
Give me love though
Give me love lord
Love love love love love love love
Why why won’t you give me some sweet loving
Oh baby oh maybe all right all right yeah

 Love
I guess it’s only meant for some
Oh yeah yeah yeah
I guess it’s only meant for some of us

~ ~ ~

Tags: