Kill your darlings

00.00 uur >>

Het plan was dus om elke avond een kort stukje tekst neer te pennen. Een soort keek op de dag. En dan pas om 00.00 uur ‘s avonds beginnen. Niet eerder. Eventueel wel later. Maar dan weer wel vóór 00.15 uur afronden. Plus niet meer dan 250 woorden. Dus lag de titel voor de hand:

Van 0 naar 15 in 250 woorden.

Moest niet zo moeilijk zijn. Kwestie van discipline. Ben ik goed in. En zeg nou zelf, wat zijn nou 250 woorden. Zelfs mijn saaie burgerlijke leventje zou voldoende stof moeten leveren voor een persoonlijk micro blogje bij het krieken van de nacht. Ik werd er warempel even opgewonden van.

Dus afgelopen zondag een eigen website opgetuigd. Om maandag full speed van start te kunnen gaan. De startblokken lagen al klaar. Ik kon niet wachten tot het 00.00 uur zou zijn. Want ik had van alles meegemaakt. Een krant gelezen. Een belevenis op het werk gehad. Een voorval onderweg naar huis meegemaakt. Een tv-programma bekeken. Een interessante link aangeklikt. Een opinie gevormd. Meer dan voldoende. De kans bestond dat ik zou moeten kiezen. Iets moois zou moeten opofferen.
Kill your darlings.

En aldus geschiedde…

<< 00.15 uur

 

~ ~ ~

Diegenen die geen flauw benul hebben waar dit over gaat kan ik geruststellen. Dat was precies de bedoeling.

#geheimtaal

~ ~ ~

Kill your darlings
(Engels voor: Dood je lievelingen)
is een motto dat onder meer door dichters gebruikt wordt bij het schrijven van gedichten.
De regel houdt in, dat het het gedicht ten goede komt als de eerste inval, die in eerste instantie als het beste onderdeel (de darling) wordt gezien, uit het gedicht wordt gehaald.
De darlings zijn niet zelden de directe prikkels.
Door de prikkel zelf weg te halen, blijft dan het abstracte en daarmee algemeen herkenbare over.
Zodat er meer ‘tussen de regels’ moet worden gelezen omdat het minder expliciet werd verwoord.

~ ~ ~