Plugin top-5

Als leergierig beginnend WordPress gebruiker heb ik me vanzelfsprekend meteen geabonneerd op diverse relevante nieuwsbrieven met tips & trucs.

Het grote voordeel van een WordPress installatie bij je eigen provider (in mijn geval www.one.com) is dat je allerlei handige plugins kunt installeren. En daarvan zijn er oneindig veel. Gelukkig staan er in het handboek Kickstart WordPress (inmiddels al stukgelezen; zie ook mijn vorige blog) van Robbert Ravensbergen al enkele belangrijke opgesomd.

En gister kwam ik op deze blogpost terecht, waar gevraagd werd een persoonlijk lijstje te plaatsen van je eigen top-5 van meest gebruikte en/of hoogst gewaardeerde plugins. Daar ben ik dus weer een tijdje mee zoet geweest.

Natuurlijk wil ik mijn eigen top-5 hier ook graag vermelden (voor wat het waard is na slechts luttele dagen met WordPress te hebben gewerkt):

  1. Akismet (door Automattic): checkt of er bij de geplaatste reacties geen spam gebruikt wordt;
  2. Google Analytics for WordPress (door Joost de Valk): want je wilt tenslotte zien hoe vaak en wanneer je website bezocht wordt;
  3. WP Security Scan (door Michael Torbert): met deze plugin kun je zien of je WordPress installatie geen veiligheidslekken vertoont; geen overbodige luxe;
  4. TinyMCE Advanced (door Andrew Ozz): geeft wat extra mogelijkheden in de standaard editor sectie van het WordPress dashboard;
  5. AddToAny Share/Bookmark/Email Button (door AddToAny): biedt de mogelijkheid aan bezoekers van je site om berichten te kunnen delen op andere social media platforms.

De komende tijd blijf ik driftig sleutelen aan mijn site. Voornamelijk om gevoel te krijgen hoe een en ander werkt. Kijk dus niet vreemd op wanneer je bij een volgend bezoek iets totaal anders te zien krijgt.

Wanneer ik het gevoel heb dat het een definitieve vorm krijgt dan laat ik het hier wel weten. Tenslotte wil ik eerst nog wat stappen gaan zetten op het vlak van bestaande WordPress thema’s verder zien aan te passen. Of zelfs mijn eigen thema zien te bouwen.

Wordt verbouwd!

~ ~ ~