Social Saturday

Deze ochtend eens kritisch mijn ‘web presence’ onder de loep genomen en tot de conclusie gekomen dat die internet aanwezigheid redelijk versnipperd is.
Op allerlei ‘social media’ platformen heb ik ooit een profiel aangemaakt om mee te gaan in de vaart der virtuele volkeren. Na aanvankelijk op elk nieuw profiel enthousiast up-to-date informatie te hebben toegevoegd en naar vrienden te hebben gezocht, is bij de meesten er toch de klad in gekomen. Het is gewoonweg te veel om bij te houden. Van sommige sites weet ik zelfs niet eens meer of ik ooit een account heb aangemaakt, laat staan wat mijn inlog gegevens zijn.
Daarom vandaag meteen een aanvang genomen met het verwijderen van een aantal weinig tot totaal niet meer gebruikte accounts:

– Facebook => lees hier hoe je een facebook account verwijderd
– MySpace
– GetGlue
– Tumblr
– Dizzie

De komende tijd ga ik verder grasduinen om te zien waar ik me ooit eerder heb aangemeld, en ook deze accounts verwijderen. Het zou handig zijn wanneer daar een tool voor zou zijn die je meteen het overzicht kan laten zien bij welke sites je nog steeds geregistreerd staat. Nu is het vooral een kwestie van goed nadenken en rondneuzen of je nog iets te binnen schiet.
Vooralsnog hou ik mijn Hyves account tot nader order aan. Maar mijn activiteiten staan ook daar al tijden op een laag pitje.
De meeste tijd breng ik tegenwoordig door op Twitter. Daar ben ik doorgaans wel dagelijks vinden. Het is een laagdrempelige manier om snel te zien wie er wat te melden heeft of waar je zelf iets (on)zinnigs de wereld in kunt gooien. Past op dit moment prima bij mij. Maar het geeft natuurlijk geen garanties voor mijn virtuele toekomst.

~ ~ ~

Nagekomen bericht:
Natuurlijk heeft het verwijderen van de vele accounts ook ten dele te maken met de overkill aan social media sites en de tijdsbesteding die hier ongemerkt mee is gemoeid. Alleen maar accounts verwijderen is daarom niet voldoende wanneer men leidt aan een vorm van ‘social media fatigue’. Gelukkig kreeg ik vandaag de volgende vijf tips onder ogen die u kunnen helpen bij het tijdsgewijs verantwoord omgaan met al uw contacten in de virtuele wereld:
5 Keys to Avoiding Social Media Fatigue

1 reactie op “Social Saturday”

  1. wel op hyves blijven hoor, dan blijf je ook o de hoogte van de volgende geplande Gathering 😀

    en oke, ik zal niet nog meer profielen op SNW openen 😉

Reacties zijn gesloten.