Bookcrossing – BCID: 674-8573664

Morgenvroeg ga ik mijn eerste boek ‘vrijlaten’, en wel Adrenaline. Dit in navolging van Carel de Mari, die vandaag ook een exemplaar van Adrenaline de wijde wereld in heeft gestuurd. Ik heb het boek geregistreerd op de site www.BookCrossing.com waar alle toekomstige belevenissen van Adrenaline kunnen worden vastgelegd en gevolgd. Voor wie niet bekend is met het concept van BookCrossing:

Labelen. Doorgeven. Volgen. Blaas je boeken nieuw leven in, in plaats van je oude favorieten stof te laten verzamelen… geef ze door aan een andere lezer. Ons online archief- en volgsysteem biedt leden de mogelijkheid in contact te komen met andere lezers, hun leeservaring en meningen vast te leggen, boeken te ruilen, en ze te volgen terwijl ze de wereld een stukje mooier maken door middel van “lezen en loslaten”. Leden kunnen hun individuele boeken markeren en volgen door deze te voorzien van BCIDs (BookCrossing identificatienummers). Elk BCID is uniek voor elk boek – als het eenmaal is ingeschreven op onze site, kan het boek voor altijd worden gevolgd en steeds weer gemeld. Je kunt gratis lid worden en plezier hebben van BookCrossing. Dus laat boeken je hart verlichten, niet je kast verzwaren… lezen en loslaten!

 

Nu wil ik hier niet beweren dat ik vanwege de komst van een iPad in huis het plan heb opgevat om mijn boekverzameling de deur uit te doen. De geneugten van een eReader ervaar ik wel degelijk als positief (wie had dat ooit gedacht) maar ben te zeer gehecht aan mijn eigen kleine privé-bibliotheek. Wel vind ik het een leuk idee om de verhalenbundel waarin ik voor het eerst een eigen verhaal gepubliceerd heb gekregen op deze manier te verspreiden. Wie weet wat het oplevert. En verder heb ik heel eerlijk gezegd ook nog een paar exemplaren in de kast staan waar ik niet aan gehecht ben geraakt. Het loslaten zal daar zeker geen emotionele gebeurtenis zijn, maar misschien kan ik er iemand anders blij mee maken.

Mocht mijn vrijgegeven Adrenaline gevonden en gelezen worden, dan zal ik ook onder deze blog de wederwaardigheden vermelden. Of anders check met behulp van code BCID: 674-8573664 de huidige status.

Nieuwsgierig geworden naar het boekje?

Ga er naar op zoek,

of bestel het bij mij.

Da’s net zo makkelijk!

~ ~ ~

update woensdagavond 19 jan 2011:
Na vanochtend het boek te hebben vrijgelaten, ben ik natuurlijk vanavond meteen gaan kijken of het boek de benen genomen had. En ja hoor, niets meer te zien. De aanmoediging “Run, rabbit. Run!” was niet tegen dovemansoren gezegd.

~ ~ ~

3 reacties op “Bookcrossing – BCID: 674-8573664”

Reacties zijn gesloten.