Youzzle

Een site om je verhalen te delen. Dat is wat Youzzle is. Zelf omschrijven ze hun initiatief als volgt:

“De creators van Youzzle zagen een gemis op Internet, voor een vertrouwde plek waar mensen van alle soorten hun verhalen kunnen opschrijven en delen, zonder beperking van het aantal karakters. [lees hier de gehele tekst]”

Omdat ik mezelf een mens van alle soorten vind heb ik in mijn enthousiasme enkele verhalen gepost. Vooral dat het aantal karakters onbeperkt mag zijn is een fijne uitdaging. Zo is mijn laatste bijdrage een kort verhaal van 750 woorden met toch al vijf karakters.

Ik had niet het idee dat ik dit op een ‘vertrouwde plek’ deed, maar dat komt natuurlijk omdat alles nog nieuw is. Zo lukte het me slechts af en toe een plaatje te uploaden en aan filmpjes of muziek heb ik me nog niet durven te wagen. Terwijl dit toch basisfunctionaliteit is. De zinsnede “YOUZZLE gebruikt ook de nieuwste Media mogelijkheden en kun jij jouw verhaal ook delen via alle bekende grote Sociale Netwerken” klinkt dan ook erg ambitieus.

Deze avond ging ik eens kijken of de geplaatste verhalen goed gelezen worden. Meteen op de homepage staat een Top-5 tabel van zowel verhalen als schrijvers. In beide overzichten bezet ik een 3de plaats. Als schrijver op basis van het feit dat ik negen verhalen heb gepost. Bij de verhalen vanwege 108x bekeken. Echt spectaculair is het nog niet. En ik heb het idee dat slechts enkele dagen na de lancering er weinig leven in de site zit. Een twitter feed op de homepage naast twee gedateerde youtube filmpjes moet de site wat opleuken. Iets als een simpel maar handig overzicht op welke verhalen recent of vaak gereageerd wordt ontbreekt. Wanneer ik door de nieuw geposte verhalen scroll dan valt op dat het er nog niet echt veel zijn (tussen de tien en vijftien per dag), en dat het soms lijkt dat men wat oude verhalen gezocht heeft om te plaatsen (wat ik zelf ook met een aantal gedaan heb).

Ik ben bang dat zonder wat meer interactie of het snel inzetten van de ‘nieuwste Media mogelijkheden’ de site snel in de internetvergetelheid zal geraken.
Is hier sprake van een gemizzte kans of kanzzloos initiatief?
Of ben ik te voorbarig met mijn concluzzie?

~ ~ ~

8 reacties op “Youzzle”

 1. Ben het met je eens, het leeft weinig, dat kan liggen aan de (nog) onbekendheid, dus ik geef het nog een kans.

  Ik moet eerlijk bekennen dat mijn oude blogs er staan, leesvoer is goed dacht ik, vanaf nu beloof ik beterschap en plaats nieuwe 😉

 2. .. het valt me al met al ook een beetje tegen. Vooral het feit dat ik nog nergens anders – behalve dan op Twitter – de naam Youzzle ben tegen gekomen. Denken ze dat ze het zonder reclame kunnen?
  Ook ik heb oudere blogs geplaatst, denk dat veel posters dat gedaan hebben; je wilt een breder publiek en wat kun je dan beter doen dan ze kennis te laten maken met jouw stijl van schijven?
  Ik hoop dat er snel iets gebeurt, al kan ik zo niet even opsommen wát. Anders sterft Youzzle een vroege dood..

  1. Zoals in hun nieuwsbrief wordt beschreven, worden ze komende maandag op een drukbezochte website besproken. Misschien dat dat een boost geeft. Zelf zijn ze best wel trots op hun bezoekersaantallen, maar ik vind het nog niet overhouden. Maar we blijven (nog een tijdje) geduldig. Tenslotte moeten we elke kans aangrijpen om beroemd te worden.

 3. Net als Jolka heb ik wat oudjes geplaatst met het idee een ander publiek te trekken. Je wilt immers gelezen worden. Dat lukt ook wel maar de respons is matig. Dat geldt overigens ook voor web-log.nl . Hyves is echt een uitzondering. Youzzle wil kennelijk doorbreken met een feuilleton van verschillende schrijvers maar kiest daarvoor een traag tempo. Ik heb eerder wat ideeën aangedragen maar daar ie nog niets mee gedaan. Misschien willen we ook wel te snel, ik kijk het nog wel even aan.

  1. Ik blijf gewoon stug blogjes plaatsen totdat de site bewijst wel of niet levensvatbaar te zijn. Zo niet, haal ik m’n blogs er weer af. Zo wel, dan ga ik lekker full-time blogger worden en eerder met pensioen 😉

  1. En ik zie dat je naderhand al weer wat meer blogjes hebt geplaatst. Als het goed is heb je ook hun nieuwsbrief ontvangen dat ze komende maandag op een drukbezochte site besproken gaan worden.

Reacties zijn gesloten.