Nog lang geen songtekst

Zie je daar nu staan. Helemaal alleen. Hoe graag zou ik je toezingen dat het allemaal heus wel weer goed komt. Dat je niet moet wanhopen. Ook al ziet de toekomst er somber uit, er is altijd iemand die aan je denkt. Die voor je klaarstaat.

Maar mijn liedje is nog niet klaar. Ik ben nog niet tevreden over de tekst. En het begeleidende gitaarspelen klinkt nergens naar. Ben tenslotte ook nog maar pas begonnen. Dus hé, kan ik er wat aan doen!

Kan ik er wat aan doen?

Wat zou ik graag willen dat ik er iets aan kon doen.
Dat ik je in mijn armen kon sluiten om je te troosten. Hoewel ik niet weet of je wel verdriet hebt. Misschien ben je wel boos. Op het onrecht jou aangedaan. Maar zelfs dan moet het fijn zijn wanneer iemand zich over je ontfermt. Zodat je niet langer alleen bent. Je hoofd kunt laten rusten en je tranen vrijelijk laten stromen. En zacht gezang je langzaam in slaap wiegt.

Maar mijn liedje is nog niet klaar. Ik ben nog niet tevreden over refrein en couplet. En het ontbrekende rijmschema slaat nergens op. Dat krijg je als je te snel wilt beginnen. Dus hé, kan ik er wat aan doen!

Kan ik er wat aan doen?

Wat zou ik graag willen dat ik er iets aan kon doen. Dat ik er klaar voor was om je te helpen. Maar ik heb nog wat meer tijd nodig. Snap je? Ik ben er nog niet aan toe. Ik ben bang dat ik het nog niet aan kan. Dus heb geduld terwijl ik verder schaaf aan mijn tekst en vaker oefen op mijn gitaar. Ik moet meer zelfvertrouwen krijgen voordat ik je durf te helpen. Anders heb je ook niets aan mij. En dat schiet ook niet op. Eentje moet er de sterkste zijn. Wat zeg je? Of ik even bij je wil komen? Graag, hoezo?

Sorry van die tranen…

~ ~ ~

 

1 reactie op “Nog lang geen songtekst”

 1. Wauw….wat mooie geschreven….Als verlangen naar verbintenis zo groot is, vanwaar dan al die angst. om het verlies van het zelf in het lief ? Vast wel …maar een beetje is toch ook niet zo erg ?

  Heen en weer
  Hot naar her
  Onrust blijft
  verstart mijn zijn

  Angst om alles
  Bang voor gebrek
  In mij, in jou
  Tekort aan dit
  De kwaliteit van
  Door omstandigheden gebonden
  Onzeker de komende jaren
  Gek gemaakt
  door deze harde maatschappij

  Alles wat mij rest
  is wederom
  het pure geloof in mijzelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *