Vakantiegevoel

Naakt sta ik onder de harde stralen van de douche. Het koude water doet me klappertanden. Normaal gesproken duurt het enkele tellen voordat het kraanwater warm wordt. Vandaag niet.

Ik droog me af en kleed me weer aan. Op zolder moet ik eerst alle spullen opruimen die voor de deur staan van het verwarmingshok. Dat had ik gister ook al moeten doen om de monteur toegang te kunnen geven voor de jaarlijkse controle. Eenmaal binnen zie ik dat de waakvlam van de boiler uit is. Na een half uur zoeken vind ik de gebruikshandleiding. Er staat uiterst nauwkeurig beschreven met welke knoppen en in welke volgorde ik de ontstane situatie weer kan herstellen. Met duidelijke plaatjes. Echter het lukt me niet om de waakvlam permanent te laten branden.

Zodra ik de knop loslaat dooft het vlammetje onmiddellijk. Er zit niets anders op dan het installatiebedrijf te bellen. Zoals verwacht op een niet-doordeweekse dag krijg ik een antwoordapparaat aan de lijn. Na de piep spreek ik mijn boodschap in. Ik blijf in de buurt voor als ze terugbellen.

Na een uur zie ik bij toeval dat het lampje van ons antwoordapparaat knippert. Het installatiebedrijf heeft een bericht ingesproken. Dat ze ons niet konden bereiken. Ik bel terug en spreek na de piep mijn antwoord in. Deze keer neem ik de telefoon mee in mijn broekzak tijdens mijn klusjes in huis. Wanneer het display oplicht maar er geen belgeluid klinkt, herinner ik me dat de telefoon aan vervanging toe is. Het staat op mijn to-do vakantielijstje waar ik nog maar net aan begonnen ben op deze tweede dag van mijn vakantie.

Snel neem ik op en krijg nog net de monteur aan de lijn. Die van gister. Hij legt me uit wat ik kan doen. Ik leg hem uit dat ik dat allemaal al gedaan heb. Dan valt de verbinding weg. De andere reden om de telefoon te vervangen, naast het feit dat er geen geluid meer uit komt, is dat de batterij steeds sneller leegloopt.

Ik bel terug en leg na de piep uit waarom de verbinding verbroken werd en geef het nummer van mijn mobiel door. Na een kwartier belt de monteur terug. We zijn het er daarna snel over eens dat er iemand langs moet komen om de storing te verhelpen. Dat zal dan maandag worden, zo zegt hij me toe. Wat te maken heeft met het feit dat we een A-contract hebben en geen B-contract. A is voor onderhoud en service. B is voor storingsdienst in het weekend en feestdagen. Hij wenst me een prettig weekend en hangt op.

Ik kijk naar buiten en zie dat het begint te regenen. Op mijn gemak ontdoe ik me van alle kleding en loop naar buiten. Niets gaat deze vakantie verpesten.

~ ~ ~

6 reacties op “Vakantiegevoel”

    1. Contractsoort wordt as we speak onder de loep genomen. En die foto is van alle tijden. Op de een of andere manier beginnen mijn vakanties altijd met regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *