T-Mobile Travel and Surf, no service

Wat mijn vriendin al meteen voorspeld had wat niet zou gebeuren, gebeurde dus ook niet. T-Mobile belde niet terug. Niet dat ik het zelf verwacht had. Maar wel een een beetje gehoopt. Een heel klein beetje.
Helaas, het bleef stil. Ze gingen me niet verder helpen. Ondanks dat ik klant was. En contact had opgenomen met de klantenservice. Lijkt me geen verkeerde handeling, toch?

Het probleem is namelijk dat ik mijn prepaid kaartje niet verder kan opladen. In het gelukkige bezit van een iPad (zo’n eerste generatie, u weet wel, van heel lang geleden) met wifi, had ik ook een prepaid kaartje aangeschaft voor die zeldzame plekken in NL waar geen wifi bereik is. Ik zal u de beslommeringen besparen die gepaard gingen met het activeren van dit kaartje en de extra opwaarding van 10,- euro die bij de aanbieding inbegrepen was. Er brak een tijd aan dat ik daadwerkelijk gebruik kon maken van het 3G netwerk. Totdat ik enkele maanden geleden zag dat er nog maar 0,10 eurocent beltegoed over was. Actie was geboden!

Op de website van T-Mobile ging ik naar de speciale ontvangstruimte voor betalende klanten: My T-Mobile genaamd. Daar klikte ik mij door allerlei menu’s en zag ik af van vele niet ter zake doende aanbiedingen voordat ik bij de optie was gekomen om een betaaltransactie op te starten. Ik koos het juiste bedrag wat mij hoogstwaarschijnlijk weer enkele jaren zoet zou houden en vervolgens de betaalmethode: via mijn Rabocard. Daar ging het mis. Ik zou gebruik moeten maken van een Random Reader en een pincode. En die had ik niet. Dus een andere betaalmethode gekozen: via Rabobank internetbankieren. Daar ging het ook mis. Er verscheen een melding dat wegens technische problemen er geen transactie plaats kon vinden. Ik besloot me er bij neer te leggen en het op een later tijdstip nog eens te proberen. Tenslotte gebruikte ik dat 3G nu ook weer niet zo frequent.

Vanaf dat moment kwam ik regelmatig terug naar de website van T-Mobile met telkens hetzelfde resultaat: geen transactie mogelijk vanwege technische storingen. Ik besloot te bellen met de klantenservice. Na een kwartier in de virtuele rij te hebben gestaan werd ik geholpen door een aardige jongeman (denk ik) die rustig mijn verhaal aanhoorde. Na wat ruggespraak (tijdens welke ik dezelfde oudbollige muziek als tijdens het kwartiertje wachten moest aanhoren) verzekerde hij mij dat het probleem doorgegeven was aan de technische dienst en die zouden zo snel mogelijk met mij contact opnemen. Tevreden zette ik de telefoon terug in de houder. Mijn vriendin keek mij meewarig aan.

Ga terug naar de eerste alina…

Vandaag kreeg ik een ingeving. Ik heb ook een creditcard van het werk. Ander merk, maar met pincode. Misschien dat ik op deze manier wel mijn betaling kan verrichten.
Met hernieuwde hoop log ik in met mijn ooit zo moeizaam verkregen My T-Mobile account en zie het volgende scherm:

Mijn belgedrag met de T-Mobile klantenservice bleek tegoed van vertrouwen, maar dat is nu ook op. Komende week ga ik eens bij Vodafone of KPN shoppen voor een nieuw prepaid kaartje.

~ ~ ~

Inmiddels heb ik het T-Mobile kaartje netjes in stukjes geknipt en bij het oud vuil gezet. Nadat ik na deze ontluisterende ervaring nog wat verder had rondgekeken op de T-Mobile site blijkt er trouwens veel meer mis te zijn met die kaartjes. Ze worden rondom de vakantieperiode met bosjes verkocht aan argeloze consumenten die het ‘Travel and Surf’ aspect wel zien zitten, maar na aankoop op geen enkele wijze hun abonnement geactiveerd weten te krijgen. Lees hier hun wederwaardigheden en verbaas je over de standaardreactie van T-Mobile:

“Er zijn momenteel problemen met het registreren via de website www.t-mobile.nl/ipad terwijl je gebruik maakt van 3G en alle instellingen goed staan. Er wordt aan gewerkt om dit op te lossen. Mijn excuses voor het ongemak.”

Het ongemak schijnt al vanaf april te spelen…

Mocht iemand trouwens nog wat verder willen lezen over mijn troublesome relatie met telefonie aanbieders, dan kan ik u van harte het blog Een prima foon aanbevelen. Tenslotte is leedvermaak nog altijd het beste vermaak.

~ ~ ~

 

1 reactie op “T-Mobile Travel and Surf, no service”

  1. en dus hebben ze niets geleerd van de actie van Youp. Een schrale troost is natuurlijk dat niet alleen bij T- Mobile dingen fout gaan, wat zeg ik?, niet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *