Gevoelige snaar

Met het raampje opengedraaid en de elleboog nonchalant rustend op het portier zingt hij mee met het lied dat uit de autoradio klinkt.

Bij de allereerste tonen was hij nog in verwarring geweest. Het instrumentele gedeelte kwam hem bekend voor maar hij kon het niet thuisbrengen. Hij liet een aantal artiesten en songs de revue passeren zonder het idee te hebben dat hij een match had. Dan maar geduldig meeneuriën totdat de zanger of zangeres zich kenbaar zou maken.

Wanneer de zangeres haast achteloos begint te zingen herkent hij onmiddellijk haar typische stemgeluid. Geleidelijk komen de woorden van de songtekst als uit een ver verleden tot hem. Eerst nog aarzelend maar allengs overtuigender begint hij mee te zingen. Onderwijl gaan zijn gedachten als vanzelf terug naar een periode in zijn leven waar het lied veelvuldig had geklonken. Het was haar favoriete muziek geweest.
Hoe vaak had hij haar niet gade geslagen hoe zij de lp voorzichtig uit de hoes had gehaald, om ze na zorgvuldig poetsen op de draaitafel te leggen. Bijna sensueel. Het had hem wel eens jaloers gemaakt te zien hoe liefdevol ze de grote zwarte schijf behandelde. Vanuit zijn luie stoel keek hij bewonderend naar haar soepele gebaren. Totale concentratie die overging in een zwierige dans zodra de naald in de groef zakte. Eén met de muziek.

In een destijds zonverlichte woonkamer ziet hij haar weer staan. Met de rug naar hem toe. Aan haar houding kan hij zien dat ze huilt. Geluidloos. Dat weet hij. Dat had niets te maken met de muziek die toen opstond. En toch ook weer wel. Haar lievelingsliedje kon haar niet langer tot troost zijn. Haar geluk was op. En dat wist zij.

Hij zet de radio uit. Het zingen is hem vergaan.

Joan Armatrading – I’m Lucky

Klik op de afbeelding om de clip op youtube te bekijken

I’m lucky
I’m lucky
I can walk under ladders
Yes I’m so lucky
That I’m as lucky
As me

Struck it rich
Dirty rich
No work
And get richer
And the world
Loves a winner
Yes I’m so happy
That you’re happy
With me

You are happy too
Ain’t you baby

Numero uno
Living for
Right now
And it’s
L-I-V-I-N-G
When I’m here
With you

I’m lucky
I’m lucky
I don’t need a bracelet
No salt
For my shoulder
I don’t own a rabbit
No clover
No heather
No wonder
I’m lucky

~ ~ ~

2 reacties op “Gevoelige snaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *