Boodschappenlijstje – Gloeiend koperdraad

Dicht zaten de Poolse bouwvakkers tegen elkaar aangekropen. Ongeloof en vrees wisselden elkaar af. Hoe had de Poolse Vakbond Centrale hen hier kunnen vinden? Zo ver weg van de thuisbasis hadden ze gedacht lucratieve opdrachten in de wacht te kunnen slepen zonder dat ze gehouden waren aan de hoge afdrachten aan de PVC. Dat was ze goed afgegaan, totdat ze bij hun laatste klus te onachtzaam waren geweest. Toen ze de krakende vloerdelen hoorden was het te laat.
Aan een alternatieve vluchtroute hadden ze niet gedacht. Niemand had weten te ontsnappen. Nu zaten ze in bange afwachting van de test met het gloeiende koperdraad om hun legitimiteit te bewijzen. Hopelijk was de wodka sterk genoeg om de ergste pijn te verdrijven.

~ ~ ~

2 reacties

Stephan Stoop 26 september 2011 Reageer

Volgens mij zit gewoon die vakbond hier achter. Totaal andere interpretatie dan zoals ik het zou doen. Maar wel geniaal. Dankjewel, Peter!

Peter 26 september 2011 Reageer

Of het geniaal is laat ik aan jou over, maar ik ben blij dat het in ieder geval anders heb ingevuld dan dat jij verwacht had. Graag gedaan, Stephan!

Geef een reactie