Boodschappenlijstje – Gloeiend koperdraad

Dicht zaten de Poolse bouwvakkers tegen elkaar aangekropen. Ongeloof en vrees wisselden elkaar af. Hoe had de Poolse Vakbond Centrale hen hier kunnen vinden? Zo ver weg van de thuisbasis hadden ze gedacht lucratieve opdrachten in de wacht te kunnen slepen zonder dat ze gehouden waren aan de hoge afdrachten aan de PVC. Dat was ze goed afgegaan, totdat ze bij hun laatste klus te onachtzaam waren geweest. Toen ze de krakende vloerdelen hoorden was het te laat.
Aan een alternatieve vluchtroute hadden ze niet gedacht. Niemand had weten te ontsnappen. Nu zaten ze in bange afwachting van de test met het gloeiende koperdraad om hun legitimiteit te bewijzen. Hopelijk was de wodka sterk genoeg om de ergste pijn te verdrijven.

~ ~ ~

2 reacties op “Boodschappenlijstje – Gloeiend koperdraad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *