Diaspora*

Al een week ben ik nu lid van een voor mij nieuw en onbekend sociaal platform. Het zit nog in de ontwikkelfase, en wat ik er zo mooi aan vind is dat ik er geen bal van snap. Dat zal zonder twijfel aan mij liggen, maar het geeft me ontegenzeggelijk het gevoel weer in de begindagen van het internetgebruik te verkeren. Ook toen zat ik soms uren te staren naar het zwarte gat wat het ‘world wide web’ voor mij was. Los van het feit dat het ‘get connected’ al een uitdaging op zich vormde, werd het daarna niet makkelijker gemaakt om uit te vinden hoe je waar moest zijn om de veelbelovende dingen te doen en te zien die op internet schijnbaar aanwezig waren. Wat een verschil met hoe simpel en intuïtief het internetgebruik vandaag de dag is.

Zo niet Diaspora*, het privacy-vriendelijk alternatief voor Facebook en Google+

Diaspora is an open-source and distributed community of social networks run by users that enables you to own your own personal data, control with whom you share, and discover cool stuff throughout the Web.

Tot zover is het me gelukt om:

 • in te loggen
 • een profiel aan te maken
 • iets te posten
 • ergens een commentaar achter te laten
 • een like (in de vorm van een hartje) te doen
 • en een eerste nieuwe vriend(in) te vinden, die me inmiddels ook al terugvolgt en een post van mij geliked heeft!

Verder blijft het stil.

Rustgevend stil.
Heerlijk stil.
Zen.

Op het gevaar af dat deze weldadige rust van korte duur is, ga ik hier toch wat reclame maken voor dit sympathieke initiatief:

JOIN DIASPORA*

Hebben jullie gezien dat ik hieronder nu al een mooie share button heb om deze post op Diaspora* te delen? Moet je natuurlijk wel even lid worden. (Maak ik toch alweer reclame…)

~ ~ ~

10 reacties op “Diaspora*”

 1. ik wacht wel even, Hyves op een laag pitje, Google + uit proberen te zetten maar doe er iig niets mee, blijft FB, LinkedIn en Twitter, vind het wel eventjes genoeg.

  1. Ik vind het leuk om een beetje rond te kijken in weer iets nieuws. Diaspora zit nog in de alfa fase dus je kunt ook nog wat input geven die misschien opgenomen wordt in de definitieve versie. Of ik het daarna intensief ga gebruiken is nog maar de vraag.

  1. Moet je doen. Je kunt zelfs je eigen ‘pod’ opzetten op een decentrale server. Dus dan heb je met niemand iets te maken, dan met je eigen vrienden. Dan ben je echt eigen baas in je sociale netwerk 🙂 Diaspora zit nog wel in de alfa fase, dus je zult wat geduld moeten hebben voordat e.e.a. beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *