Weerzien – 1

‘Sta je al lang te wachten?’
Het is de stem van Arjan. Zijn zachte stem die haar altijd zo tot rust bracht.
‘Ik was heel even nog wat lekkers gaan halen voor bij de koffie.’
Jessica voelt hoe de woorden haar omhelzen. Een niet te stelpen vloed die onstuitbaar door haar poriën naar binnentrekt en haar verkleumde ziel op slag verwarmt. Wat heeft ze dit gemist. Hem gemist. Het liefst zou ze zo blijven staan. Maar ze draait zich om en kijkt hem een tijdlang aan voordat ze begint te praten. ‘Ik heb…’.

Op dat moment trekt een auto bruusk op en rijdt met hoge snelheid de straat uit.
Arjan kijkt Jessica aan. ‘Wat is dat voor een gek om met zo’n vaart door deze buurt te scheuren?’
‘Geen idee’, zegt Jessica beduusd. ‘Ik heb het idee dat deze auto me onderweg passeerde toen ik in de bus zat op weg naar jou.’
Deze keer kijkt Arjan wat langer naar Jessica. Dan pakt hij z’n sleutels en opent de voordeur. Hij nodigt haar uit om naar binnen te gaan. Eenmaal binnen draait hij de voordeur op het nachtslot.

Jessica is blijven staan in de kleine hal. Ze snuift de geuren van het huis op. Een kort moment waant ze zich terug in de tijd. Alles voelt meteen weer net zo vertrouwd als ooit.
Als Arjan haar jas aanpakt draait ze zich om en kust hem zacht op z’n wang. ‘Bedankt’, fluistert ze in zijn oor. En loopt dan naar de woonkamer.

Arjan blijft met de jas in z’n handen staan. In verwarring gebracht door de laatste vijf minuten.
Op de terugweg van de bakker had hij Jessica in eerste instantie niet herkend zoals ze daar stond te wachten voor de deur van zijn huis. De laatste keer dat hij haar gezien had was bij de begrafenis van haar moeder, zo’n twee jaar geleden. Dodelijk vermoeid door alle rompslomp rondom de uitvaart en de zorgen van haar moeders’ ziekbed, zag ze er uitgeput en bleekjes uit. Regelmatig had hij haar moeten ondersteunen tijdens de dienst.
En nu stond daar plots een hoogst elegante, stijlvol geklede vrouw bij hem op de stoep. In niets te herkennen als de Jessica die hij in z’n herinnering bewaarde.
Aarzelend was ze hem voorgegaan toen hij de deur voor haar openhield. Een zweem van een ongetwijfeld duur parfum volgde haar.
Een volgende verrassing viel hem ten deel toen ze zich omdraaide terwijl hij haar jas vasthield. Niet de tedere kus, maar haar licht openvallende blouse deed hem even de adem benemen. Was dit de schuchtere Jessica, waar hij zo verliefd op was geweest?

Hij hing de jas op en streek gedachteloos langs de mouwen. Tot hij iets hards in één van de jaszakken voelde. Nieuwsgierig stak hij zijn hand naar binnen en stuitte op een koud voorwerp.

‘Zal ik vast koffie zetten?’ klonk plotseling achter hem.
Jessica was de hal weer binnengelopen, en stond naar hem te kijken. Vlug haalde Arjan z’n hand weer uit de zak en streek de jas nogmaals glad. ‘Nee hoor, val jij maar ergens lekker neer in een luie stoel, dan maak ik wel koffie. Ik stond alleen even wat te treuzelen. Je komst overvalt me een beetje, en je hier weer te zien brengt een hoop beelden terug’.
‘Och schatje toch. Wat ben je toch een lieverd’.

Weer liep Jessica op Arjan toe, maar ditmaal kuste ze hem niet op de wang, maar op de mond. Haar onderlichaam drukte ze tegen het zijne, en Arjan liet zich tegen de kapstok leunen. Overdonderd had hij niet in de gaten, dat Jessica ondertussen haar hand in de jaszak van haar jas liet glijden.

~~~

Teruggevonden fragment voor vervolgverhaal waar vervolgens niet veel mee is gedaan. Een beetje herschreven en nu hier gepost met de volgende oproep:

Schrijf een vervolg van tussen de 250 en 750 woorden, plaats het op je weblog met een link naar het vorige blog en laat het mij (Peter Pellenaars) weten (via een comment onder Weerzien 1 of via een mail aan peterpellenaars@me.com) zodat ik vanuit hier naar je blog kan linken.
Plaats zelf ook de oproep tot vervolg onder je blog en hopelijk wordt dit verhaal dan de start van een vervolgserie die zal uitwaaieren over het internet.
 

Voorwaarde: je mag maar één keer een bijdrage per verhaallijn schrijven, maar het verhaal mag zich wel vertakken. Dus je mag best op bovenstaand verhaal een vervolg schrijven wanneer iemand anders dat ook al heeft gedaan. Het betekent gewoon dat het verhaal zich in meerdere richtingen kan opsplitsen. Zo ontstaan hopelijk meerdere parallelle verhalen die verschillend van genre kunnen zijn. Dit geldt ook voor elk vervolg dat verschijnt. Je kunt dus een bijdrage in elk van die opsplitsende verhalen leveren.
Heb je geen eigen weblog, dan kun je je vervolg natuurlijk ook altijd naar mij sturen (peterpellenaars@me.com) en dan plaats ik het hier. 

Meer info en een overzicht van alle verhaallijnen is terug te vinden onder het menu Weerzien.

Ik ben benieuwd…

~~~

En op 5 december is het eerste vervolg een feit:
Weerzien 2 door Carel de Mari

En op 14 december zien we een nieuw vervolg. Niet als vervolg op het blog van Carel, maar als een nieuwe verhaallijn, want dat mag ook:
Weerzien 2 door Robert Keizer

En ook op 15 december weer een nieuwe bijdrage. Ook nu weer geen vervolg op de eerder geplaatste blogs, maar opnieuw een verhaallijn. De derde:
Weerzien II door Jolka

Na enkele vervolgdelen op de drie verhaallijnen tot nu, verschijnt er op 29 december weer een vierde verhaallijn:
Weerzienwekkend door Monique

Meer info en een overzicht van alle verhaallijnen is terug te vinden onder het menu Weerzien.

~~~

19 reacties op “Weerzien – 1”

 1. Pingback: Weerzien | Carels uitingen

  1. Thanks Carel! Meteen een nieuw personage geïntroduceerd en wat extra spanning ingebouwd. Eens zien hoe het nu verder gaat.

   En, voor de duidelijkheid naar iedereen die dit leest, je kunt een vervolg op Carel’s verhaal schrijven, maar je mag ook een alternatief vervolg op mijn verhaal schrijven als je een andere wending in gedachten had. Alles mag, alles kan 🙂

 2. Pingback: Weerzien - 2Dondersteeg

 3. Pingback: *Weerzien II* « Jolka's let's write!

 4. Pingback: Weerzien – III « Wat nou, sociaal!?

 5. Pingback: WEERZIEN IV | ruudketelaar

 6. De eerste die ermee begon, en de enige waar ik nog niets bij schreef… foei toch!
  Leuk idee om een stukje te schrijven en dan anderen er laten aan verder schrijven al hoop ik wel dat er uiteindelijk iemand het verhaal helemaal afmaakt, kwestie van niet op mijn honger te blijven zitten 🙂

 7. Pingback: Weerzien III na (Jolka) | Carels uitingen

 8. Pingback: Weerzien 3 | ruudketelaar

 9. Pingback: Weerzien III - petepel - petepel

 10. Pingback: Weerzien(wekkend) 3 - petepel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *