Samen uit, samen thuis

Volgende week is er een 3-daagse bijeenkomst in Wessling. Een plaatsje dicht in de buurt van München. Vanuit mijn woonplaats Arnhem is dat toch een afstand van om en nabij 750 km. Ik ga dus vliegen. Maar ik ga niet alleen. Dus besluit ik een rondje te doen langs drie andere collega’s om te zien of we onderling wat kunnen afstemmen over tijdstip van vertrek, vliegveld van voorkeur en eventuele carpoolmogelijkheden naar het vliegveld. Zelf geef ik de voorkeur aan vliegveld Düsseldorf omdat dit ‘op de route ligt’.

Collega A geeft aan ook een voorkeur te hebben voor vliegveld Düsseldorf (vanwege nabijheid woonplaats). Indien niet mogelijk, dan Schiphol. Hoe dan ook, ik kan met hem meerijden. Dat klinkt goed en staat genoteerd.

Collega B geeft aan lichte voorkeur te hebben voor een vliegveld in België (vanwege nabijheid woonplaats). Indien niet mogelijk, dan Eindhoven. Hij reist dus voorlopig alleen. Dat staat genoteerd.

Collega C geeft aan nog niet te weten of hij gaat. Maar indien hij gaat dan wil hij samen met mij reizen. Dat klinkt goed en staat genoteerd.

Mijn voorlopige conclusie: We vliegen met twee of misschien drie man via Düsseldorf. We kunnen carpoolen met Collega A. Collega B vliegt alleen. De reisaanvragen worden (behalve voor Collega C) ingevuld en ingediend bij de medewerkers van het reisbureau.

De volgende ochtend krijg ik een overzicht van de geboekte reizen:

  • Ikzelf vlieg via Düsseldorf. Bingo!
  • Collega A vliegt via Amsterdam. Niet via Düsseldorf.
  • Collega B vliegt via Amsterdam. Niet via Brussel. Of Eindhoven.
  • Collega C vliegt via Amsterdam. Niet via Düsseldorf. Had nog niet besloten om te gaan. En wilde met mij samenreizen.

Eindconclusie: Ze vliegen met drie man via Amsterdam. Ikzelf vlieg alleen, en moet met eigen vervoer naar Düsseldorf.

De 3-daagse conferentie in Wessling gaat hoofdzakelijk over Planning. Ik overweeg om enkele medewerkers van het reisbureau alsnog in te schrijven.

~ ~ ~

Ik blog zelden of nooit (ja, Peter wat is het nu? zelden of nooit?) over mijn werk, maar nu ik de uitdaging ben aangegaan om voorlopig iedere dag te bloggen is het bijna onmogelijk om mijn werk buiten de blogosfeer te houden. Maar wees gerust, ik zal het net zoals bij mijn andere blogs, doseren met een flinke scheut fantasie om de werkelijkheid geweld aan te doen en iedere gelijkenis met welke zich aangesproken collega dan ook teniet te doen.
Het bovenstaande blog is dan ook volledig uit mijn duim gezogen behalve het feit dat ik volgende week samen met drie andere collega’s vanaf verschillende vliegvelden naar Wessling reis voor een 3-daagse bijeenkomst die hoofdzakelijk over Planning zal gaan.

~ ~ ~

15 reacties op “Samen uit, samen thuis”

    1. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ze het iets minder slecht voor elkaar hadden dan ik in mijn blog doe overkomen. Dus voor deze keer mogen ze nog thuisblijven.

  1. Nou, lekker dan. Reisbureaus voor zakelijke reizigers…daar valt nog wel iets over te zeggen is mijn ervaring. Anyway. Wel lekker stukje in de auto, in het vliegtuig, lekker alleen, boek lezen, gedachten orderen, bloggen. Ik zie #kansen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *