Making the Difference – 10

Deze blogpost is deel 10 van 16 in de serie Making the Difference

Aangezien ik mijn blogkruit eerder vandaag al verschoten heb door een Workshop – Blogroll pagina te schrijven,  hou ik het deze zondag kort voor wat betreft de wekelijkse update.

Om eerst maar met het gezondheidsaspect te beginnen. Ik heb het gevoel dat de ‘verstoring’ door de trapval geleidelijk aan onder controle is. Door de wekelijkse fysio-sessies is de beknelde zenuw in mijn nek zo goed als vrijgemaakt en functioneert mijn rechterarm weer naar behoren. Met die aantekening dat duidelijk is geworden dat er nog een hoop werk door mijzelf verricht zal moeten worden om de nek- en schouderpartij soepeler te maken en te houden. En daardoor heb ik nu eindelijk een (in mijn ogen) Tell-Sell-achtig apparaat in huis: De Backstretcher!

Het wasbordgelijkend voorwerp is aanbevolen door mijn fysiotherapeut, en afgelopen vrijdag heb ik het mee moeten nemen, zodat hij mij kon uitleggen hoe ik het martelwerktuig op de juiste wijze dien te gebruiken. Want geloof me mensen, het is met mijn bolle rug voorwaar geen pretje om je neer te vlijen op de onschuldig lijkende houten dwarslatjes. Met niet minder dan drie kussens onder mijn hoofd is het enkele seconden goed vertoeven, totdat ik geacht word mijn armen naar achter te strekken. Als op commando schieten dan tegelijkertijd de pijnscheuten door mijn bovenrug en de tranen in mijn ogen. Moest ik een bekentis moeten afleggen voor welke misdaad dan ook, ik zou het met alle plezier in bloed ondertekenen als ik maar meteen van die ruggenbreker verlost zou worden.

De bedoeling is dat ik het gebruik in de eerste weken voorzichtig opbouw. Eerst maar eens beginnen met slechts 10 minuten doorbrengen op dat ding. Tien minuten! Want twintig minuten is best wel lang, zei de fysiotherapeut er nog bij. Tot nu toe heb ik er al bijna acht minuten op gelegen. Verspreid over drie dagen.

Gelukkig was daar op het eind van het weekend een mooie beloning voor al dat afzien. “Kijk opa! Ik kan zelf mijn naam schrijven!” Een heldere stem die door de kamer schalde. Aan tafel zat hij, ruim vier jaar, geconcentreerd met de pen in zijn handen en een blocnote voor zijn neus. “Zal ik jouw naam ook schrijven?”

Van die kleine dingen die pas echt het grote verschil maken. Wanneer je ze wil zien en de tijd neemt om er van te genieten.

~ ~ ~

Naar aanleiding van de tweedaagse workshop ‘Making the Difference’, waarbij we afsloten met een 100 dagen actieplan om te zien in hoeverre we in staat zijn veranderingen door te voeren, geef ik hier wekelijks rekenschap af van mijn vorderingen.  

Hier nog eens de 10 principes die ik eerder heb toegelicht. Het is een set van verschillende leidraden die los van elkaar, maar zeker in samenhang met elkaar een krachtig middel kunnen zijn om richting te geven aan je leven:

 1. I am responsible / I choose
 2. I clarify my values / My foundation
 3. I have a vision / The principle of leadership
 4. I live my mission / The principle of execution
 5. I strive for life balance / Putting more living in our life
 6. I give and take / The fairness-principle in negotiation, selling and in life
 7. I focus on empathy / Understanding is the key
 8. I believe in involvement and diversity / A small committed group of people can change the world
 9. I make relationship deposits / It’s the small things
 10. I re-energize weekly / You can’t manage time, but you can manage your energy
  [copyright: Mark McGregor – Being on a mission]

Het 100 dagen actieplan dat ik voor mezelf heb opgesteld, ziet er vervolgens als volgt uit:

 • Begin met een weekplanning
 • Drink meer water – Meer balans in voeding
 • Vaker sporten – Dagelijkse workout
 • Leg visie en missie vast
 • Presenteer jezelf als leider
 • Maak een betere tijdsverdeling binnen je rollen

~ ~ ~

10 reacties op “Making the Difference – 10”

 1. een hele grote :-))
  valt dat martelen onder vaker sporten?

  11. ik geniet met volle teugen van het leven (en mijn kleinkinderen)

  Creating the difference vind ik nog beter bij jou acties passen.

 2. Pingback: Making the Difference – 12 - petepel - petepel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *