Hotel Ammersee

Hotel Ammersee is gele­gen in het plaat­sje Herrsching. Wan­neer je geluk hebt kri­jg je een kamer toegewezen met uitzicht op een groot meer. Ammersee genaamd. Een aan­tal jaren gele­den had ik dat geluk. Deze keer niet. Nu heb ik uitzicht op een kleine bin­nen­plaats naast het hotel. Ik heb wel een balkon. Wan­neer je de moeite neemt om op dat balkon te gaan staan heb je zelfs een nog beter uitzicht op die bin­nen­plaats. Ik vraag me af waarom.

Er is werke­lijk niets te zien. Of je moet kun­nen geni­eten van de manier waarop enkele dozen speels half-in, half-uit een ver­roeste bru­ine con­tain­er hangen. Ik stel me voor dat er zulke mensen bestaan en hoop dat ze niet ook deze dagen in dit hotel verbli­jven.

Ik sta op het balkon omdat het werke­lijk bloed­heet is op de hotelka­mer. De ther­mostaat heb ik tot dusverre nog niet kun­nen vin­den, hoezeer ik ook mijn best doe. En of ik die gedaan heb! Mijn best! Meteen al bij bin­nenkomst heb ik de moeite genomen onder bed en bureau te zoeken. Iets zei me dat ik het daar niet zou vin­den maar ik lag er nu een­maal toch nadat ik met mijn beschonken lijf over de drem­pel was gestru­ikeld.

Niet dat ik meteen al door had dat het zo warm was en dat ik naar de ther­mostaat moest zoeken. Dat besef kwam pas toen ik daar een klein half uur had gele­gen. Toen ik wakker werd had ik kop­pi­jn, een droge mond en het zweet stond me op de rug. Dat moest wel van de warmte op de kamer komen, zo con­cludeerde ik, en ging op zoek naar de ther­mostaat.

Nu sta ik hier op het balkon van kamer 120 in hotel Ammersee met uitzicht op een kleine bin­nen­plaats en niet op de Ammersee. Het vri­est enkele graden maar het is aan­ge­na­men ver­pozen. En ik denk, laat niet de con­tain­er de schillen en de dozen.

~ ~ ~

Wel vak­er schri­jf ik iets wan­neer ik een beet­je gedronken heb, maar nog nooit kwam ik in de ver­lei­d­ing om het ver­vol­gens te posten. Ook aan deze tra­di­tie is zojuist een einde gekomen. Hips!

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets