Boom – 4

Vanuit zijn nieuwe (tijdelijke) plek keek hij uit over de vreemde omgeving. Had hij me zien aankomen? Had hij gezien dat ik alles in het werk had gesteld om op tijd te komen? Juist vandaag? En dat juist vandaag onvoorziene omstandigheden roet in het eten hadden gegooid? Ik schraapte mijn keel om me te verexcuseren. Maar hij was me voor. Excuses waren niet nodig. Ik was er toch?

Gerustgesteld zocht ik mijn plek op onder het zelfs hier vertrouwd aanvoelende bladerdek. Als vanzelf verdween de onaangename steriele lucht die op deze plek zo kenmerkend heet te zijn, om plaats te maken voor de herkenbare geur welke ik al sinds mijn kindertijd met hem associeer. Op slag vergat ik waar we waren. Waarom hij daar was.

Hij was er klaar voor, zo vertelde hij. Nadat alle voorbereidende onderzoeken en checks achter de rug waren had hij de dagen staan aftellen. Elke dag dat er geen verlossend bericht kwam was een verloren dag. Nu hij fit genoeg bevonden was om de zware operatie te ondergaan kon het wat hem betrof maar beter vandaag dan morgen gebeuren. Waarom gedraald?

Ik knikte bevestigend en vroeg me tegelijkertijd af wat ik zelf zou doen. Zou ik ook zo onbevreesd uitkijken naar wat hem te wachten stond? Maar het ging niet om mij, maar om hem. En ik voelde bewondering voor zijn kracht. Zijn lef. Altijd al.

~ ~ ~

Het viel nog niet mee om gister vanuit Ede op tijd in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven te zijn. Vanwege een omgevallen hijskraan op de A50 stonden alle doorgangswegen vanuit Ede richting het zuiden vol files. Ondanks dat ik ruim op tijd vertrokken was voor het bezoekuur van 19:45 uur, kwam ik pas om 20:45 uur in Eindhoven aan. Gelukkig was het me toegestaan om toch nog eventjes bij m’n vader langs te gaan om hem heel veel sterkte te wensen voor zijn hartklepoperatie die voor vandaag gepland staat.

~ ~ ~

[update dinsdag 24 januari]
Op dinsdagochtend is de operatie om acht uur gestart. Rond 12 uur kregen we bericht dat de hartklep succesvol is vervangen en dat er tevens een kleine omleiding is gedaan. Tot nu toe positief nieuws. Later op de dag krijgen we meer nieuws.

~ ~ ~

19 reacties op “Boom – 4”

  1. Pingback: Werelden van verschil - petepel - petepel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *