Binnenkort: Mijn Popmeditatie

Deze avond heb ik de summiere tijd die ik beschikbaar had om aan een blog te werken gebruikt om een lijst van 10 muzieknummers samen te stellen voor Steven Gort (@stevengort). Elke zondag publiceert hij een popmeditatie op zijn blogsite Wat nou, sociaal? en voor aanstaande zondag valt mij de eer te beurt een lijst aan te leveren.

Ik heb de kans aangegrepen om een zeer persoonlijke lijst van nummers samen te stellen. Nummers die je misschien niet direct met mij zult associeren, en ook niet altijd even mooie nummers. Maar het zijn mij heel dierbare liedjes. Elk voor zich zijn ze in staat mij terug te halen naar periodes in mijn leven waar ik een bepaalde herinnering aan heb. De muziek vormt een soort behang, of is de filmmuziek bij de bewuste scene.

Wanneer ik zo’n nummer hoor, dan merk ik niet altijd meteen dat ik gaandeweg het luisteren wegdrijf mijn verleden in en alles om me heen vergeet. Pas na een tijd schrik ik weer op. Het nummer is dan al vaak voorbij. Alleen wanneer ik heel geconcentreerd blijf luisteren lukt het me af en toe om een nummer tot het einde toe af te luisteren. Maar eigenlijk doe ik dat nooit. Daarvoor zijn me die herinneringen te dierbaar (hoe pijnlijk ze soms ook zijn).

Benieuwd welke keuze ik gemaakt heb voor de popmeditatie? Volg Steven dan vanaf zondagochtend om 8.00 uur op twitter wanneer hij de nummers op de lijst één voor één kenbaar maakt. Daarna zet hij ze op zijn blog.
Later die dag zal ik op mijn eigen blog nog wat verdere toelichting bij de nummers geven.

2 reacties op “Binnenkort: Mijn Popmeditatie”

  1. Mooie lijst Peter. Ik ga er nu een blog van maken met de tweets voor de ‘uitzending’. Dank voor je intieme bijdrage. Waardevol.
    Heb goede en dierbare herinneringen. Ook en vooral zondag ochtend. Ik zal op mijn manier de nummers ervaren. Zo ook voor anderen. Fijn dat je dit deelt.

  2. Ik ben heel benieuwd, ik luister er sowieso graag naar. Juist op dat uur omdat ik dan ook echt een uur rustig blijf zitten, als bij een meditatie. Dat wegdrijven herken ik uitermate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *