Arrogant

Daar zaten we dan. Voor de tweede keer binnen enkele weken. Terwijl we d’r eigenlijk nooit hadden willen zitten. Maar vooruit, die ene keer, enkele weken geleden dus, dat zou voldoende moeten zijn.

Net als toen had hij ook vandaag moeite met de pc. Nu kreeg hij het ding (zo noemde hij het) niet opgestart. Verwoed bleef hij op allerlei knopjes duwen. Lampjes gingen aan en uit, er ratelde vanalles diep binnen in het apparaat, maar dat maakte hem allemaal nog ongeduldiger. Hij besloot dat het tijd werd dat we met z’n allen maar een andere kamer moesten opzoeken. Het goede nieuws had hij toen al medegedeeld. Tussen neus en lippen. Bij het naar binnen gaan van de kamer. Net als toen.

In de andere kamer, haastig opgeruimd door een collega van hem die maar even tijdelijk het veld moest ruimen, kostte het hem ook nu weer de nodige hoofdbrekens om de juiste gegevens op het scherm te toveren. Een nieuw computersysteem. Dat was zijn antwoord en alomvattende verklaring voor alles wat we wel te horen, maar niet te zien kregen. We moesten hem op zijn woord geloven. Net als die eerste keer.

Heel af en toe keek hij ons aan. Niet vol compassie. Of begrip. Eerder met een blik waaruit sprak of wij niet ontzettend dankbaar waren met het goede nieuws. Ook niet met schaamte. Of iets van zelfverwijt. Tenslotte had hij het de eerste keer goed mis gehad. En waren nieuwe onderzoeken nodig geweest om definitieve duidelijkheid te krijgen. Die hadden we nu gekregen. Daarmee was de kous af. Dacht hij.

Daar denken wij anders over. Dat is het slechte nieuws voor hem.

~ ~ ~

Mijn bijdrage voor #wot dd 5/7/2012
Wat is wot? => Write on Thursday, een bloginitiatief van Karin Ramaker

Deze week is het woord ARROGANT:
als je jezelf heel goed vindt en als je op anderen neerkijkt

~ ~ ~ 


6 reacties op “Arrogant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *