Keerpunt

Nog dezelfde dag dat David vernam dat zijn voormalige au-pair was overleden wurgde hij ‘s avonds zijn kat.

Zo begint het korte verhaal ‘De regels van het spel‘. Wat volgt is een beschrijving van een man die zich bevrijd voelt van de ketenen uit het verleden en daardoor besluit het roer radicaal om te gooien. Met verstrekkende gevolgen die niet alleen beperkt blijven tot de kat.

Het is een openingszin, vergelijkbaar met:

Als altijd keek Wilfred eerst naar het tafelkleed.

of:

Rennen!

en wel omdat het hier bij alle drie de start betekent van een in drukvorm verschenen kort verhaal van mijn hand.
Mochten eerder al ‘Run, rabbit. Run!’ en ‘Ome Cor’ opgenomen worden in respectievelijk de bundels ‘Adrenaline’ en ’30 Openbaringen’, deze keer gaat het om de nieuw te verschijnen bundel ‘Keerpunt’.

Voor deze bundel zijn alle door de jury goedgekeurde verhalen inmiddels geredigeerd en aangepast, de boeklayout uitgekozen en de inhoudsopgave opgesteld. Ergens eind oktober, begin november zal het boek dan komen te verschijnen bij uitgeverij LetterRijn.

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar deze nieuwe bundel met verhalen van diverse auteurs rondom het thema ‘keerpunt’ raad ik aan om regelmatig mijn blog te blijven bezoeken. Zodra er meer nieuws is met betrekking tot datum van publicatie en/of boekpresentatie zal ik het hier melden. Want wie weet ga ik weer eens een poging wagen om een eigen vertelling publiekelijk voor te dragen. Dat schijn je niet te mogen missen.

Ten overvloede vermeld ik hier nog dat de twee eerder verschenen bundels nog gewoon te bestellen zijn. Stuur een email naar peterpellenaars@me.com en een gesigneerd exemplaar komt uw kant uit voor de schappelijke prijs van 10,- euro (exclusief verzendkosten) per stuk.

~ ~ ~

5 reacties op “Keerpunt”

    1. Dank je. Leuk dat je een exemplaar wilt hebben. Ik hou je op de hoogte wanneer de bundel uitkomt.
      In dit geval was het voor de derde keer dat ik aan een soort van verhalenwedstrijd mee deed, georganiseerd door iemand die ik al van hyves ken. Deze keer heb ik in de redactie gezeten om alle door de jury goedgekeurde verhalen door te lezen en te redigeren. Was weer eens wat anders en erg leuk om te doen.

    1. Da’s mooi 🙂
      Zodra er meer nieuws te vermelden valt over datum en prijs, dan laat ik het (hier) weten. De verwachting is dat ergens begin of midden november de bundel zal verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *