Context — 3

Eerlijk schat, gaat het niet eens tijd wor­den dat je een com­plete make-over laat uitvo­eren?
Wat!?

[Wacht. Stuk­je terugspoe­len en dan opnieuw.]

Echt schat­je, ik kan het alle­maal uit­leggen. (maar denk maar niet dat ik er veel moeite voor ga doen)
[…]
Het was in een opwelling. Ik was mezelf even niet meer. (eerlijk gezegd was ik mezelf ein­delijk eens een keert­je wel, en het voelde goed, zo ontzettend goed)
[…]
Ik liet me gaan. Dat was niet de bedoel­ing. (het was zek­er niet de bedoel­ing, maar toen het een­maal gebeurde wilde ik niet meer stop­pen, nee nooit meer wil ik stop­pen met haar)
[…]
Er was geen liefde in het spel. Ver­liefd ben ik alleen op jou. (dat lieg ik al 37 jaar, dus dat leu­gen­t­je kan er nog wel bij)
[…]
Al 37 jaar. Dat weet je toch. Schat­je. Lief­je. (stomme zeug)
[…]
Dat kan toch niet zomaar in één keer over zijn? (alsof er nog iets zou zijn tussen ons, behalve de dagelijkse sleur en het ont­breken van elke vorm van fysieke gene­gen­heid)
[…]
Zeg nou eens iets. Waarom doe je nou zo moeil­ijk? (ja, waarom doe je alti­jd, alti­jd, alti­jd zo moeil­ijk? heb je dan echt niet door dat jij eigen­lijk de schuldige bent aan het feit dat ik vreemd ga? snap dat dan)
[…]
Wat betekent nu zo’n slip­pert­je afgezet tegen wat wij hebben opge­bouwd? (niets, hele­maal niets hebben we opge­bouwd, dus waar hebben we het over)
[…]
Ons huwelijk moet toch tegen een stoot­je kun­nen? (stoot­je? een stoot! dat is ze, en ik kri­jg nooit meer genoeg van haar)
[…]
Echt, het heeft er hele­maal niets mee te mak­en dat ze een stuk jonger is. (en knap­per, en leniger, en geil­er, en en en en)
[…]
Mor­gen zal ik spe­ci­aal voor jou pub­lieke­lijk bek­end mak­en dat ik een enorme fout heb gemaakt. (en bedankt! vuile FBI-infil­tran­ten)
[…]
En hoeveel het me spi­jt wat ik jou heb aangedaan. (spi­jt? spi­jt heb ik alleen van het feit dat ik niet beter heb opgelet en nu mijn stoeipoes kwi­jt dreig te rak­en. alleen daar heb ik spi­jt van. heel veel spi­jt)
[…]
Omdat ik zoveel van je hou. Schat­je. Lief­je. (stomme zeug)
[…]
Zeg nou toch iets. (niet doen hoor. hou alsje­blieft je domme praat voor je en ver­moei mij er niet mee)
OK, het is al goed. Als je maar voor­taan weg­bli­jft bij die hoerige slet. Die stiekeme echt­breek­ster. Snol dat ze is. Waar ze het gore lef van­daan haalt om te sto­ken in een goed huwelijk met haar opge­pompte sil­i­co­nen tieten en strakgetrokken pijphoofd! Wan­neer ik de kans kri­jg dan…
Rustig, rustig, schat­je. Bedaar een beet­je. Je trekt het je alle­maal veel te per­soon­lijk aan. (waar zijn we mee bezig, waar ben ik mee bezig, wat doe ik hier, waar is mijn paula?)
[…]

~ ~ ~

Natu­urlijk twi­jfel ik in ’t echt hele­maal niet aan de oprechtheid van de spi­jt­be­tuig­ing door voor­ma­lig CIA-baas Petraeus.
Waarom zou ik?

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets