Deze blogpost is deel 1 van 50 in de serie 50books - 2013

Vraag 1:
Welk boek heeft in je vroegste jeugd de meeste indruk op je gemaakt?

Dit kan zijn omdat je het omslag nog steeds helder voor je ziet, of omdat je het boek eigenlijk niet mocht lezen en het daarom stiekem onder de dekens met een zaklantaarn las, of omdat je het vandaag opnieuw gebruikt om voor te lezen aan je (klein)kinderen. Of wegens ontelbaar andere redenen.

Duik in je verleden en deel met ons je persoonlijke keuze, en misschien wordt op deze manier een lang vergeten boek nieuw leven ingeblazen!

~ ~ ~

97 thoughts on “50books – vraag 1

  1. Ik word dit jaar 50. Vandaar. Denk ik ๐Ÿ˜‰
   Of misschien kan ik wel inhaken op de bekendheid van 50 shades…
   Maar leuk gaat het zeker worden en indien het een eigen leven gaat leiden, des te beter!

  1. Ik kon niet onder je blog reageren (want ik heb geen blogger of google account) dus dan maar hier:
   Pietje Bell heb ik ook verslonden. De gehele reeks in mijn herinnering. En dan niet 1x maar keer op keer. Geweldig!

 1. Ik beloof je een blog over De Kameleon. Later deze week. Ik las die boeken alsof ik zelf iedere dag in die ijzeren boot op het water zat.
  Na een halve dag nadenken kom ik nergens anders op.

  1. Ha! De Kameleon! Helemaal geen slechte keus (alsof dat mogelijk zou zijn bij zo’n open vraag). Haast je niet met je blog, want er staat geen tijdslimiet op de inzendtermijn.

  1. Neem gerust de tijd wanneer je van plan bent om mee te doen. Je hoeft het blog heus niet vandaag of zelfs deze week in te leveren. Gewoon wanneer je klaar bent een linkje onder de juiste vraag en je kunt in je eigen tempo alle 50 vragen beantwoorden ๐Ÿ™‚

   1. Ja hoor, #WOT gewoon door laten gaan. Is zo iets anders. En kan prima naast elkaar staan.
    En ja, Zomerzotheid en Joop ter Heul heb ik ook verslonden, alleen niet in mijn vroegste jeugd.

  1. Omdat ik onder je blog niet kan reageren (reacties staan uit?) dan maar hier: Er is volgens mij niets mis mee om op je achttiende een sprookjesboek te krijgen. Ik vind het wel een heel symbolisch cadeau om mee te nemen naar die vroegvolwassenheid waar je af en toe best wel eens terug zou willen vluchten naar je jeugd. Wat is dan beter dan een sprookjesboek om je in te verliezen?

 2. Ik was vroeger niet zo’n lezer. Via TV zag ik het verhaal van Pippi Langkous. Dat vond en vind ik nog steeds zo’n leuk fantastisch verhaal. Zo wikde ik ook wel zijn
  Later wss het meestal andersom, dan las ik errst het boek dat later werd verfilmd. Bijv. Harry Potter.
  Gr. Hanneke
  http://hanneke63.blogspot.nl

  1. Leuk dat je bent gaan bloggen en dan ook nog eens vanwege het #50books initiatief. Het is nog leuker wanneer je in je reactie een link naar je blog toevoegt, dan kan men vanuit hier een kijkje nemen bij je blog ๐Ÿ™‚

  1. Hรฉ Ali,
   Volgens mij mist daar de link naar je blog (terwijl ik die al wel gelezen heb omdat je er via twitter gewag van hebt gemaakt ๐Ÿ™‚ ).

  1. Ja hoor, zoals in ‘de voorwaarden’ hierboven te lezen valt kun je aanhaken wanneer je maar wil:
   “De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.”
   Dus kom maar op met je blogs! Kunnen wij weer lezen ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top