Walktastic

Afgelopen donderdag was ik veel te laat thuis om nog een rondje te gaan rennen. Deze ochtend stond ik op met een flinke hoofdpijn, iets wat me zelden overkomt. Ik besloot aldus mijn wekelijkse sportschoolsessie een keer over te slaan. Prompt kreeg ik rond 10 uur een melding van mijn Runtastic app: Eén activiteit is een goede start, probeer er twee volgende week. De boodschap was duidelijk. Ik moest in beweging komen ondanks mijn belabberde staat. Het alternatief was een wandeling richting Rijkerswoerdse Plassen. Kon ik meteen enkele foto’s schieten van het betoverende sneeuwlandschap.

Achter het huis was de invallende dooi al volop bezig de sneeuw te doen verdwijnen. Het zorgde voor een merkwaardig beeld, doordat de sneeuw zich via de voegen tussen de tegels leek terug te trekken.IMGP0671

Hierdoor ontstond een soort van wafelpatroon.

IMG_1423

Eenmaal het woonerf achter me gelaten steek ik de Rivierensingel over en neem het pad naar de Rijkerswoerdse Plassen. Afgetekend tegen de blauwe lucht en bedekt met laag sneeuw valt me opnieuw op hoe mooi de boom is die waakt over het kleine speelterreintje bij de ingang van het pad.

IMGP0672

Het pad zelf is ook al flink door de dooi onder handen genomen maar heeft toch nog iets feeërieks over zich al zal dit niet lang meer duren. Binnen de korste keren zijn mijn schoenen doorweekt (natuurlijk had ik niet de moeite genomen om mijn wandelschoenen te pakken, maar gewoon mijn doordeweekse kantoorschoenen aangetrokken).

IMGP0675

Bij het recreatieterrein aangekomen zie ik hoe een groep kinderen door hun trainer onder handen genomen wordt. Ze moeten allemaal loopspelletjes uitvoeren om goed warm te worden en te blijven in het open veld waar de oostenwind de temperatuur een stuk kouder doet aanvoelen. Het gejoel van de jonge atleten in spé doet keer op keer kleine vlokjes sneeuw van de bomen trillen.

IMGP0678a

Wanneer ze met z’n allen voldoende zijn opgewarmd mogen ze opdrukoefeningen in de sneeuw uitvoeren. Als altijd zijn er enkelen bij die dat niet zien zitten, maar de groepsdwang is groot en even later ligt iedereen languit op de grond. Niet veel later rollen de meesten stoeiend en proestend over elkaar heen in een poging de ander eens flink met sneeuw in het gezicht te wrijven. De trainer moedigt hun lachend aan totdat hij zelf plotseling belaagd wordt door de voltallige groep.

IMGP0678b

Ik loop verder en volg de weg die om de Rijkerswoerdse Plassen heen leidt. De lucht nog steeds helderblauw en het uitzicht adembenemend.

IMGP0679

Toch wel handig zo’n Runtastic reminder hoewel ik vandaag gekozen heb voor een Walktastic invulling.

IMGP0680

~ ~ ~

Ik kan natuurlijk ook volstaan met een enkele tweet en een link naar mijn runtastic account waar jullie mijn sportieve vorderingen kunnen volgen. Maar dit is leuker (vind ik) en op deze manier kan ik later nog eens teruglezen onder welke omstandigheden ik zoal buiten ga rennen en wat voor prestatie ik neer zet. Dus eigenlijk is het meer voor mijzelf dan voor jullie…

~ ~ ~

2 reacties op “Walktastic”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *