Ziek

Het viel niet mee afgelopen week. Lang gele­den dat ik zo gevlo­erd was door de griep. Zek­er vier volle dagen heb ik afwis­se­lend doorge­bracht in bed of op de bank. Maar het was bij alle­bei een soort van ver­lan­gen naar het andere, hoewel ik wist dat me dat ook niet de rust zou geven waar ik zo naar smachtte. Er zat niets anders op dan de heftige hoofd- en spier­pi­jn te doorstaan en hopen dat de begelei­dende koorts niet al te hoog zou oplopen. En de dagen, zij kropen voor­bij. En de nacht­en, niet anders.

Op vri­jda­gavond begon ik weer wat op te knap­pen. Ik nam voor de veran­der­ing eens een kop soep in plaats van het zoveel­ste beschuit­je met kaas en bladerde wat lus­teloos door de kran­ten die op de salontafel lagen. Mijn oog viel op een inter­view met Trix­ie Whit­ley. Met foto. Ik knapte nog wat verder op. Want Trix­ie, aaaah. Sinds ik haar live heb zien optre­den met Daniel Lanoïs en Bri­an Blade op het North Sea Jazz fes­ti­val ben ik hele­maal weg van haar. Van haar stem. Haar drum­spel, gitaar­spel, pianospel. Haar per­for­mance. Van haar alles. Van alles aan haar.

Trix­ie Whit­ley, via Knoxville.com

Dus toen ik las dat zij bij DWDD zou optre­den, ben ik dat snel gaan opzoeken bij Uitzend­ing gemist. Maar wat was dat een afk­nap­per. Niet alleen omdat het al lekker begon met een niet hele­maal op de hoogte zijnde Matthi­js (die blijk­baar niet zon­der de pop­pro­fes­sor kan), die haar vroeg hoe het was om in het achter­grond­koort­je(!!!) van Black Dub te hebben gezon­gen. Dat was al buiten alle pro­por­ties, het werd echter nog erg­er voor mijn Trix­ie toen ze ver­vol­gens haar zang op een ver­keerde toon­hoogte (door de zenuwen bleek lat­er) inzette en dat niet meer gecor­rigeerd kreeg. Terug bij af was ik toen ik haar een kleine min­u­ut lat­er als een klein ver­zopen vogelt­je zag zit­ten. Zwak, ziek en mis­selijk sloeg ik het dekbed om me heen en vertrok voor een nieuwe koort­sige nacht naar mijn slaap­kamer.

Nu is het zondag en ben ik alsnog aardig opgek­napt. Tijd om jul­lie (op het gevaar af dat Trix­ie ook hier in NL pop­u­lair gaat wor­den en iedereen er met haar van­door gaat) alsnog te lat­en zien hoe bij­zon­der muzikaal Trix­ie wel niet is. Onder­ga de clip van ‘Breathe you in my dreams’ en oordeel zelf. Koop daar­na haar debu­ut cd ‘Fourth Cor­ner’ wan­neer je meer wil. Ik heb haar al een tijd­je in huis. Zij is de moeite meer dan waard.

 ~ ~ ~

 • Dank voor de prachtige muziek­tip. Ik ken haar niet ondanks vele bezoeken aan NSJ. Ik neem het griep­stok­je van je over en laat me door deze dame in mijn koorts­dromen bezoeken.

  • Ik bezoek NSJ onregel­matig maar toen ik hoorde dat Black Dub zou komen had ik meteen kaart­jes gekocht. Prompt kreeg Daniel Lanois een motoron­geluk en werd hun bezoek met een jaart­je uit­gesteld…
   Heeft Trix­ie je koorts­dromen nog weten te ver­licht­en?

 • Haha, nu heb ik ein­delijk eens écht geluis­terd naar een lied­je van haar! Ik las laatst op het inter­net dat ze van Gent is (waar ik studeer) en een gouden plaat gekre­gen heeft van Daniël Ter­mont. Ik had me toen voorgenomen om een lied­je van haar te beluis­teren, maar dat is er niet van gekomen. Blijk­baar ben ik zo’n luie inter­net­ter die maar kan klikken als het clip­je echt vlak voor mij neus aange­bo­den wordt 😉 Heel mooie stem, dat is zek­er!
  Ik ben blij dat je al wat beter bent en dat je dit gedeeld hebt!

  • Ik hoop dat je ook op ’t eind van de clip doorgek­likt hebt, want er zijn nog meer mooie clips van haar. Of anders moet je maar eens op de link van Black Dub klikken.

 • Man ow man wat een @#$%^&-griep!
  Hier meer dan 7 dagen boven de 40 graden koorts gehad.
  Nu bij­na ander­halve week verder, nog d=steeds geen lucht, en kapot!
  Het inter­view en zang gezien, Ik had haar in de herkans­ing gezet!

  • Ik ben nu een volle week weer op de been nadat ik een week in bed heb gele­gen, en ik voel me nog steeds niet opgek­napt. Het is een hard­nekkige griep dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets