Experiment

Het leek er even op dat al meteen mijn tweede ‘In de herhaling’-blog geen enkele ‘treffer’ zou opleveren. Geen veelbelovend begin van dit experiment. Maar gelukkig was daar Eric die redding bracht. Wie had dat gedacht. Zijn slachtoffers in ieder geval niet. Voor hen kwam die redding altijd te laat.

TOEN OP 26 MAART

Experimenten – 26 maart 2009

Voor wie niet bekend is met Eric, zal dit blog rauw op het dak vallen. Het was inmiddels alweer de zesde aflevering in een serie die nooit met die intentie was begonnen. Als serie, bedoel ik dan. Eerder een experiment in het proberen in te leven in het leven van een ander door mijn hoofdpersoon. Als u begrijpt wat ik bedoel. Maar het sloeg aan. Oorspronkelijk gepubliceerd op hyves (waar ik toen ook nog blogde) kreeg het eerste blog met Eric heel veel reacties. Men wilde meer. Meer Eric. Meer slachtoffers.

Geen probleem. Al snel volgden nieuwe verhalen.

‘Experimenten’ vormt samen met ‘Weerloos’ één verhaal. Het is dus handig om eerst ‘Weerloos‘ te lezen. Vooral omdat ik in ‘Experimenten’ nogal veel van de lezer verwacht. Niet alleen wordt het naamloze stel (de slachtoffers van Eric) de dupe van hun experimenten op seksueel gebied, is Eric zelf nog wat verder aan het experimenten in de keuken, maar ben ik zelf ook flink aan het experimenteren geslagen met het over en weer switchen tussen de innerlijke gedachtengang bij de vrouw en Eric zonder dit nadrukkelijk in de tekst aan te geven. Door eerst ‘Weerloos’ te lezen wordt het misschien iets duidelijker hoe de situatie is wanneer dit veelomvattende experiment begint.

Wil men de gehele Eric serie, met later ook nog eens de komst van (zuster in het kwaad) Sofie lezen, dan klik naar deze overzichtspagina waar alle blogs netjes op een rijtje staan. Het zijn wel de verhalen uit 2011, voor de gelegenheid opgepoetst omdat ze op Dondersteeg.nl de kans kregen zich aan nieuw publiek te tonen. De verhalen uit 2009 vormen de ‘oer-serie’.

Het zou mooi zijn wanneer Eric en Sofie weer eens wat aandacht krijgen. Ondanks de soms gruwelijke passages, blijven het fascinerende verhalen, en de samenwerking met Jolka was geweldig en smaakt nog altijd naar meer.

2 reacties op “Experiment”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *