Broken links

Wanneer je dan toch regelmatig door je blogposts loopt is het ook wel handig om te checken of de links nog wel werken. Internet is een vluchtig medium. Websites komen en gaan. Dat is best wel vervelend wanneer je als onderbouwing voor een informatief artikel doorgelinkt hebt naar een plek op het wereldwijde web die zonder dat je daarover geïnformeerd bent, inmiddels is verworden tot een doodlopende straat. En terwijl je goede sier denkt te maken met je verhaal, ergeren je lezers zich rot omdat de tekst waarnaar je verwijst niet meer te vinden is.

Vandaag had ik er weer eentje te pakken. In het blog wat hieronder terugkomt, heb ik een link opgenomen naar online krant De Pers. Maar die bestaat dus niet meer. Bijna een jaar geleden ter ziele gegaan, en de site gesloten. Hoeveel bloggers zullen wel eens een keer verwezen hebben naar een nieuwsbericht op deze site? Laat staan dat ze weten in welke blogpost dat ook alweer was. Vervelend. Eigenlijk zou je in het dashboard van je blogsite een overzicht moeten hebben dat je attent maakt op ‘broken links’, zodat je het direct kunt aanpassen. Als service naar je lezers. Maar ja. Dat moet iemand anders maar uitwerken die daar meer verstand van heeft.

TOEN OP 28 MAART

De vier seizoenen van James Brewer – 28 maart 2009

Je moet alles een keertje gedaan hebben. Dus ook een gedichtje schrijven buiten het sinterklaasseizoen om. Wat niet wil zeggen dat je het dan ook dient te posten. Gelukkig weet ik dit soort ‘jeugdzondes’ te beperken tot een incidentele oprisping. De aanleiding daarentegen vind ik nog steeds geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *