Aanvalluh!

Een vreemde man op onze slaap­kamer die de stofzuiger aanzet. Dat is vra­gen om moeil­ijkhe­den. Die hij dan ook kreeg. Niet veel lat­er stond hij met de schrik nog in de benen en een kapotte sok weer bene­den.

Korte voorgeschiede­nis:

Wij hebben twee poezen. Offi­cieel en gereg­istreerd. Voor wie het niet geloven wil, er liggen twee paspoorten in de la. En jaar­lijks betal­en we een fikse reken­ing voor hun onder­houds­beurt bij de dieren­dok­ter. Toch geloven weinig mensen die bij ons op bezoek zijn geweest dat er echt twee poezen met ons samen­leven. Er is er alti­jd slechts een­t­je die zich laat zien. De ander verki­est stan­daard de boven­verdieping wan­neer iemand anders dan Inge of ikzelf het huis betreedt. Om zich ver­vol­gens pas te ver­to­nen wan­neer iedereen allang weer vertrokken is. Zelfs voor onze (klein)kinderen maakt ze geen uit­zon­der­ing. Eenken­nig in het kwadraat.

Van­daag was het weer eens zover. Er zou een mon­teur komen voor onder­houd aan de het­eluchtver­warm­ing. Bij de eerste klanken van de voordeurbel zat ze al op zold­er. Veilig en wel. Nog wel. Maar niet voor lang. De instal­latie zit namelijk in het ver­warm­ing­shok. Inder­daad. Op zold­er. Nietsver­moe­dend toog de mon­teur gewapend met een volle gereed­schap­stas naar boven. Luidruchtig stam­p­end op de trap­tre­den met zijn zware werkschoe­nen. Ik was er niet bij, maar heb dit van horen vertellen, maar ik kan me pre­cies voorstellen hoe onze mensen­schuwe poes zich steeds verder in het nauw voelde gedreven.

Niet veel lat­er was man volop bezig met zijn werk. Zon­der dat hij in de gat­en had dat niet zo ver bij hem van­daan een opge­fok­te poes onder ons bed lag te wacht­en tot­dat deze indringer zou verd­wi­j­nen. Ruim een uur lat­er was hij gereed. Net­jes stopte hij zijn gereed­schap terug in de tas. Klaar om te gaan. Nog een­maal keek hij om zich heen. Zag een stofzuiger in de hoek staan en besloot in een opwelling de erg­ste troep die hij gemaakt had te lijf te gaan. Ook bij het bed.

Adden­dum korte voorgeschiede­nis:

Had ik al verteld dat die mensen­schuwe poes ook nog een andere fobie heeft? Inder­daad.

~ ~ ~ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets