Voorbeeld

Als een fazant in het open veld. Zo voelde ik me deze avond. Ik rende mijn inmid­dels gebruike­lijke rond­je over de wegen onder de rook van Arn­hem-zuid. De regen viel ges­taag uit de almaar gri­jz­er wor­dende hemel. Met grote teu­gen ademde ik de zuurstofrijke lucht in. Regen­drup­pels vie­len op mijn uit­gesto­ken tong. Ik at en proefde de lente. Het gaf me energie die me nog sneller deed lopen. Ten­min­ste, dat dacht ik. Mijn run­ning app dacht daar anders over. Elke afgelegde halve kilo­me­ter tem­perde ze mijn euforie door op neu­trale toon te melden dat ik weer iets langza­mer liep dan de vorige vijfhon­der meter. Wat mij elke keer weer hard­er deed lopen. Zon­der dat het enig effect had.

In de verte zag ik de fazant nog steeds op zijn plek­je zit­ten. Mid­den in het veld. Om hem heen drie bru­ine hen­net­jes druk bezig in het malse gras. Miss­chien moest ik een ander voor­beeld nemen. Ik keek om me heen. Miss­chien wel geen. Gewoon hard gaan lopen. Zon­der voor­beeld.

Het luk­te. Een halve kilo­me­ter. Tot­dat de emotieloze stem me terug bracht in de realiteit. Het was lente. Maar nog geen zomer.

~ ~ ~

  • Ik wil graag weten of ik ‘op schema’ loop, maar inmid­dels heb ik die app inder­daad ver­wi­jderd. Zodadelijk (het is nu zondagocht­end) ga ik lopen met alleen muziek op mijn hoofd en een nieuwe app die wel de afgelegde afs­tand doorgeeft maar niet de tijd. Dat kan ik lat­er wel aflezen, maar zo word ik min­der ‘gesto­ord’ tij­dens het lopen. Eens zien of dat bevalt.

 • graag gelezen
  op het ster­ret­je gek­likt
  geen idee wat het betek­end eigen­lijk

  ik lees al vak­er en vak­er hier.
  Je hebt een sfeer in je schri­jven die zeer relaxt overkomt.….…Mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets