Voorbeeld

Als een fazant in het open veld. Zo voelde ik me deze avond. Ik rende mijn inmiddels gebruikelijke rondje over de wegen onder de rook van Arnhem-zuid. De regen viel gestaag uit de almaar grijzer wordende hemel. Met grote teugen ademde ik de zuurstofrijke lucht in. Regendruppels vielen op mijn uitgestoken tong. Ik at en proefde de lente. Het gaf me energie die me nog sneller deed lopen. Tenminste, dat dacht ik. Mijn running app dacht daar anders over. Elke afgelegde halve kilometer temperde ze mijn euforie door op neutrale toon te melden dat ik weer iets langzamer liep dan de vorige vijfhonder meter. Wat mij elke keer weer harder deed lopen. Zonder dat het enig effect had.

In de verte zag ik de fazant nog steeds op zijn plekje zitten. Midden in het veld. Om hem heen drie bruine hennetjes druk bezig in het malse gras. Misschien moest ik een ander voorbeeld nemen. Ik keek om me heen. Misschien wel geen. Gewoon hard gaan lopen. Zonder voorbeeld.

Het lukte. Een halve kilometer. Totdat de emotieloze stem me terug bracht in de realiteit. Het was lente. Maar nog geen zomer.

~ ~ ~

4 reacties

Elja 10 april 2013 Reageer

Pfff. Waarom die app??? Alsof je niet al heel goed bezig ben door uberhaupt lekker te rennen! 🙂

Peter Pellenaars 14 april 2013 Reageer

Ik wil graag weten of ik ‘op schema’ loop, maar inmiddels heb ik die app inderdaad verwijderd. Zodadelijk (het is nu zondagochtend) ga ik lopen met alleen muziek op mijn hoofd en een nieuwe app die wel de afgelegde afstand doorgeeft maar niet de tijd. Dat kan ik later wel aflezen, maar zo word ik minder ‘gestoord’ tijdens het lopen. Eens zien of dat bevalt.

Novelle 11 april 2013 Reageer

graag gelezen
op het sterretje geklikt
geen idee wat het betekend eigenlijk

ik lees al vaker en vaker hier.
Je hebt een sfeer in je schrijven die zeer relaxt overkomt……..Mooi

Peter Pellenaars 14 april 2013 Reageer

Leuk dat je vaker komt lezen. Ik hoop dat het je blijft bevallen.
Het sterretje komt volgens mij alleen voor de sier op, maar heeft verder geen functie.

Geef een reactie