Kermis

Regelmatig kom ik ‘s avonds thuis en vind dan een briefje op de deurmat dat de pakketdienst is geweest. Omdat er blijkbaar altijd wel iemand in onze straat overdag aanwezig is, kan ik daar vervolgens het pakje ophalen. Op deze manier blijf ik in contact met de buurt. Nadat ik ‘Hallo’, ‘Is hier soms een pakje voor ons afgegeven?’, ‘Ah, dank je wel’, ‘En nog een fijne avond verder’ heb gezegd, wandel ik weer terug naar huis. Ondertussen probeer ik te raden wat het is. Dat gaat als volgt:

  • wanneer er de naam van mijn vriendin op staat, dan is het pakketje voor haar en zijn het bijna altijd gemeentelijke stukken;
  • wanneer er mijn naam op staat, en ik weet dat ik iets heb besteld, dan raad ik het altijd goed;
  • wanneer er mijn naam op staat, en ik weet niet dat ik iets besteld heb, dan heeft mijn vriendin iets bij nrclux besteld, en dan zijn het dvd’s.

In dat laatste geval zijn het bijna altijd dvd’s van tv-series. Inmiddels hebben we al een hele verzameling bij elkaar besteld. Het gros moet ik nog kijken. Volgens mij is het alweer enkele jaren geleden dat ik bij seizoen 3 van Lost ben blijven hangen. Daarna nog een poging gewaagd met 24 (seizoen 2) en The Soprano’s (3 afleveringen). Toen gestopt. Om vervolgens toch nog seizoen van The Killing in één ruk (van enkele weken) uit te kijken. Binge-watching is niet zo aan mij besteed. De stapel ongezien groeit ondertussen zienderogen, maar ik weet niet waar te beginnen. Dus begin ik er niet aan. Pak een boek in plaats. Of zet een cd op.

Deze ochtend nam ik de fiets om een tochtje naar Nijmegen te maken. Ik was benieuwd of de nieuwe brug al gereed was. Misschien was het wel een mooie locatie om foto’s te maken voor de laatste opdracht van de online fotocursus die ik bij Else Kramer volg. In Lent aangekomen zag ik dat de brug nog niet klaar was. Je kon er tenminste nog niet naar toe fietsen. Alle toegangswegen waren afgesloten. Dus besloot ik het fietspad naast de spoorbrug maar eens op te fietsen. Tenslotte had ik dat nog nooit eerder gedaan. Boven aangekomen zag ik dat men bezig was met de voorbereidingen voor de Vierdaagse die komende week gaat beginnen. Er hadden zich al veel kampeerders verzameld op de tijdelijke camping aan de oevers van de Waal. Maar mijn oog werd vooral getrokken door het kermisterrein dat in aanbouw was. Ineens wist ik welke tv-serie ik binnenkort toch maar eens ga binge-watchen: Carnivale!

carnivale

~ ~ ~

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *