Leesbloggen

Grappig hoe de laatste weken naar aanleiding van het #50books initiatief zich steeds meer andere ‘spin-offs’ beginnen te ontwikkelen. Schreef ik maandag al over de spontane boekenruil met @JuL1ta, vandaag wil ik een tipje van de sluier oplichten over misschien wel het ontstaan van een nieuwe leesclub. Het was niet naar aanleiding van vraag 19 hoe de (twitter)discussie ontstond, maar het kwam wel ter sprake toen het idee voor een leesclub werd geopperd.

Of het voorstel ook daadwerkelijk omgezet gaat worden in iets concreets is nog niet helemaal duidelijk. De eerste mail heb ik gister ontvangen. Daarin worden de tweeps benaderd die aan het gesprek deelnamen met opties voor een verdere invulling voor deze leesclub. Het is nog afwachten of iedereen nu nog steeds even enthousiast is als vorige week. Ikzelf in ieder geval wel, en heb vandaag mijn antwoord teruggestuurd hoe ik een en ander voor me zie.

Los van het feit of de leesclub wel of niet doorgaat (en ik hoop van ganser harte van wel) vind ik het vooral positief bij mezelf te bemerken dat mijn aandacht (of focus) zich gaandeweg meer en meer op het lezen en schrijven richt. Eindelijk weet ik het weer een logische plaats te geven. En dit in combinatie of geïntegreerd met mijn blog. Waardoor er een zekere structuur komt in wat ik lees en schrijf. Iets wat ik af en toe nodig heb om gefocused te blijven.

Leesbloggen, noem ik het zelf gekscherend. Lezen (van boeken, tijdschriften, blogs), schrijven (van korte verhalen en blogposts naar aanleiding van het gelezene), gelezen worden, reacties krijgen en daar dan weer over kunnen vertellen in de vorm van blogposts. Een mooi cyclisch geheel. Hopelijk komt het de eenduidigheid van mijn blog ten goede of ontstaat er op z’n minst een soortement van rode draad.

~ ~ ~

2 reacties op “Leesbloggen”

  1. Klinkt leuk! Ik voel me altijd aangetrokken tot leesclubs (want: lekker lezen) en afgestoten (want: iemand anders bepaalt wat ik moet lezen). Ben heel benieuwd naar die van jou/jullie!

    1. Ik heb hetzelfde vwb dat huiverige gevoel bij het gegeven dat iemand anders gaat vertellen wat ik moet lezen. Maar hier is dat minder (indien de voortekenen niet bedriegen). Er komt een soort van shortlist waaruit we kunnen kiezen. En dan gaan de boeken met de meeste stemmen gelezen worden. Dus je hebt nog wat inspraak.
      Eerst maar eens zien of het daadwerkelijk van de grond komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *