Een perfecte dag

Vorige week deed ik er in mijn blogpost Leesbloggen nog wat geheimzinnig over, maar op een perfecte dag als vandaag hoeft dat niet meer: Een nieuwe leesclub voor bloggers is een feit!

Een perfecte dag voor literatuur is een leesclub voor bloggers met een literaire smaak. Bij deze Not Just Any Blog Club lezen we gelijktijdig hetzelfde boek en bloggen er daarna over in welke vorm we maar willen; dat kan een recensie zijn, column, mini-essay, een beeld, of een andere vorm.

Op de site van Not Just Any Book kun je uitgebreid lezen wat de activiteiten en spelregels zijn voor deze leesclub. Op deze plek wil ik een oproep plaatsen om ook mee te doen. Want wat is er nu leuker dan met regelmaat een nieuw boek toegestuurd te krijgen, dat vervolgens te lezen, erover te bloggen en er met de andere clubleden over te discussiëren?

Bij mij lijkt het in ieder geval te passen in een ontwikkeling van de laatste maanden waarin ik geleidelijk aan meer tijd uittrek voor lezen en het uitwerken van mijn leeservaring. Het is een bron van inspiratie tot bloggen waar ik me prettig bij ben gaan voelen. Ik weet en accepteer dat het ten koste zal gaan van andere hobby’s die ik in mijn vrije tijd beoefen, maar in het tempo waarin ik lees (langzaam) kan het niet anders. Misschien dat door frequenter te lezen ik de snelheid weer ietwat kan opschroeven. Echter ik ben altijd bang belangrijke of mooie passages op die manier te missen. Vooralsnog laat ik me niet opjagen, lees in mijn eigen ritme en geniet van al het moois wat voorbij komt en voorbij gaat komen via deze nieuwe leesclub.

Wil jij ook elke twee weken een boek ontvangen om daarover te bloggen? Schrijf je dan in voor de Not Just Any Blog Club ‘Een perfecte dag voor literatuur’ door een mail te sturen naar info [at] notjustanybook.nl o.v.v. Een perfecte dag voor literatuur. Vermeld daarin ook je adresgegevens (voor het toesturen van de boeken). Aarzel niet en bedenk, hoe meer leesbloggers, des te meer leesblogposts.

Come on, and make this day a perfect day!

~ ~ ~

14 reacties op “Een perfecte dag”

 1. Hej Peter,
  Om maar met de deur in huis te vallen: nee, ik doe niet mee.
  Ik was betrokken bij de tweetwisseling waar het idee voor een eventuele leesclub tot stand kwam en was toen enthousiast, samen met nog wat tweeps.
  Maar nu is het opeens een club met regels en staat alles in dienst van ‘not just any book’ die met het idee aan de haal ging.
  Met deze strakke manier vol regels en afspraken heb ik niet zoveel. Vind het jammer dat het zo is gegaan maar als dit voor jullie een goede manier is vind ik het prima. Ik hoop dan ook oprecht dat het een succes wordt!
  Kortom, succes en veel leesplezier!

  1. Hoi Liesbeth, we speelden zelf al heel lang met het idee om een leesclub voor bloggers op te richten. Dat hadden we dus sowieso gedaan. We zijn er dus niet mee aan de haal gegaan. We hebben juist in overleg met de betrokken bloggers de ‘regels’ bepaald. Not Just Any Book verdient hier verder ook niets mee, de coördinatie kost ons tijd maar we vinden het leuk dit te organiseren.

   1. Hej Peter,
    Dat is prima, echt. En ik had inderdaad aangegeven voorlopig nog even niet mee te willen doen maar was wel enthousiast. De manier waarop ik er nu van hoorde vond ik niet leuk te meer daar ik echt het gevoel kreeg dat het opeens allemaal ‘not just any book’ was. Niet zozeer dat er aan zou worden verdiend (heb ik niet eens over nagedacht) maar meer de wijze waarop.
    Ik hoop oprecht dat het gaat slagen en dat het jullie veel plezier oplevert!
    groet,
    Liesbeth

     1. Hej Linda,
      Nee, nu nog niet. Maar als mijn Nieuwe Leven begint ga ik er over denken! Eerst maar eens even kijken hoe ik dat zonder kleerscheuren ga halen…:-)

 2. Ik doe ook niet mee. Wat een spontaan idee was https://twitter.com/HellaKuipers/status/365547463387512832
  , is vliegensvlug geannexeerd door een commerciële partij (zonder Liesbeth daarbij uit te nodigen), compleet met “te lezen boeken” en “de club beoogt.”
  Geen kleine leesclub zoals we die kennen van de boekbloggers http://heldenreis.nl/tag/boekbloggers (waarbij de leden zelf de boeken kiezen) maar een groots gebeuren ten bate van een boekenmarketeer. Niet mijn kopje thee, maar natuurlijk prima voor wie dat geen punt vindt. Succes!

  1. Dag Hella, Liesbeth had in die tweetwisseling al aangegeven nog niet mee te willen doen, maar later in te stappen ivm drukte. Iedereen is uitgenodigd! En de leeslijst wordt wel degelijk vastgesteld in overleg met de deelnemers.

  2. @Hella, zonder partij te kiezen… 🙂

   Ik heb hierover met Cathelijne al op en na 19 juni een mailwisseling gehad. Het idee was dus niet nieuw. Wel lijkt het dat Cathelijne zich niet duidelijk heeft uitgedrukt in de tweetsessie. Ze had kunnen aangeven dat er al ideeën waren om zoiets te beginnen. Dat kon ik niet teruglezen uit de tweets.

   Hoe dan ook, ik vind het idee leuk en doe graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *