WE DID IT!

Vandaag was het dan eindelijk zover. Na weken van intensief trainen (zoals dat zo mooi heet in het sportjargon) ging ik deze middag op weg naar Ede om voor het eerst sinds lange tijd weer eens een sportieve uitdaging in wedstrijdverband aan te gaan: 10 kilometer hardlopen voor het goede doel!

Voor wie mij op twitter een beetje volgt, moet het geen geheim zijn dat ik deze afstand regelmatig loop. Vooral op de zondagochtend na het beluisteren van de #popmeditatie en het schrijven van een nieuwe #50books vraag, trek ik steevast de renschoenen aan en probeer binnen het uur weer terug te zijn. Het lukt me geregeld om de 10 kilometer in 55 minuten te voltooien, dus ik durfde het wel aan om mijn collega’s te vertellen dat dit dan ook de streeftijd zou gaan worden voor deze run.

Waar ik het meest tegenop zag was het gedrang bij de start en in de eerste kilometers, maar dat bleek heel erg mee te vallen. Ik had het geluk redelijk vooraan te staan en struikelpartijen bleven uit. Daarna was het zoeken naar het juiste tempo. En volgens de meer ervaren lopers is dat er maar eentje: je eigen tempo! Toch besloot ik ergens rond de vier kilometer aan te klampen bij een studente van de universiteit Utrecht (dat suggereerde althans haar shirtje) die mij voorbij snelde. Tot aan de laatste kilometer hield ik dat vol waarna ik terugschakelde naar een iets langzamer tempo en haar uit het oog verloor. Maar het had geholpen. Redelijk fris kwam ik over de finish in een voor mij nieuw persoonlijk record van 53 minuten!

Samen met mijn collega’s stond ik niet veel later met een opgetogen gevoel klaar voor de groepsfoto.

WE DID IT!

~ ~ ~

En de volgende uitdaging ligt alweer in het verschiet. Op zondag 15 september wacht de duo-marathon van Winterswijk. Daar is het mogelijk om met z’n 2-en de marathon te voltooien. Niet door allebei te lopen, maar om beurten te lopen en te fietsen. Ik ga samen met iemand die binnenkort de marathon van Amsterdam wil lopen en in Winterswijk als generale repetitie de 30 kilometer in één ruk wil uitlopen. Daarna zal ik de resterende 12 kilometer doen. En nu maar hopen dat hij dan ook daadwerkelijk de volle 30 kilometer voor elkaar krijgt, want anders gaat het voor mij ook afzien worden.

~ ~ ~

Tags:

2 reacties op “WE DID IT!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *