50books – Vraag 36

Deze blogpost is deel 36 van 50 in de serie 50books - 2013

Voor de verandering heb ik deze blogpost eens in het vooruit geschreven. Noodzakelijk. Want terwijl jullie dit lezen (ik ga ervan uit dat er altijd wel een paar trouwe #50books volgers zijn die ‘s ochtends vroeg al meteen de nieuwe vraag opzoeken) ben ik onderweg naar Winterswijk voor de marathon aldaar. Het bijzondere is dat je deze marathon als duo kunt lopen. Dus gezamenlijk de afstand overbruggen door beurtelings te fietsen en te lopen. In dit geval ga ik met iemand die als voorbereiding voor de marathon van Amsterdam in oktober, morgen als laatste test 30 km aan één stuk wil lopen. Daarna mag ik de laatste 12 km afleggen.

Dus daarom schrijf ik nu (zaterdagavond) alvast de nieuwe #50books vraag. Iets wat ik anders altijd op de zondagochtend doe. En wat is nu meer toepasselijker dan een vraag die lezen en sporten combineert. Niet of jullie denken dat lezen vergeleken kan worden met (top)sport, maar welk boek jullie is bijgebleven waarin een bepaalde sport centraal staat. Misschien omdat het een sport was die je zelf al beoefende, of dat je juist vanwege het verhaal ermee bent begonnen. Het kan ook zijn dat de heroïek (of in sommige gevallen, de tragiek) van een sportverhaal je altijd is bijgebleven.

Je hoeft je niet te beperken tot romans waar sport is verweven in het plot. Natuurlijk mag je ook een (auto)biografie nomineren als jouw favoriete sportverhaal. Of een diepgravende reportage die bijvoorbeeld de geldstromen binnen de voetbalwereld blootlegt of met nieuwe onthullingen komt over het vele gebruik van verboden middelen om de sportprestaties te verbeteren. Zolang het maar als (e)boek is uitgegeven, kan het genoemd worden.

Misschien ten overvloede, maar er is geen enkele reden om je te beperken tot één titel. Hoe meer hoe liever. Als je er maar een korte beschrijving bij geeft waarom het boek jou zo heeft aangesproken, zodat er hopelijk weer meer lezers enthousiast worden om deze boeken te gaan lezen. Ik ben zoals altijd weer heel erg benieuwd waar jullie mee aan komen zetten!

Vraag 36:
Wat is jouw favoriete sportboek?

~ ~ ~

19 reacties op “50books – Vraag 36”

  1. Pingback: Wat is jouw favoriet sportboek? | Linda Linea Recta

  2. Pingback: 50books – Vraag 37 | petepel

  3. Pingback: #50books vraag 36 | Met mijn neus in een boek

  4. Pingback: #50books: De seitei verteld | Drspee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *