Raad een domme vogel

Goedenavond, lieve lezers van mijn ‘domme vogels die tegen dichte ramen aanvliegen’ blog.

Ook vandaag heb ik voor jullie weer een mooie foto uitgezocht van een domme vogel afdruk. Om jullie een beetje op weg te helpen bij het raden welke vogel zo dom was om tegen een dicht raam aan te vliegen, zal ik wat kleine hints geven.

Allereerst de temperatuur. Die was ten tijde van het moment (13:15 uur) dat de domme vogel tegen het dichte raam aanvloog rond de 17 graden Celsius. Verder stond er een zwakke oostenwind. Terwijl het dichte raam zelf op het westen georiënteerd is.

Wat betreft de inslag kan ik alleen bij benadering aangeven dat het geluid in de buurt van een soort ‘Plofff’ kwam. Waarbij de fff-en alledrie even hard dienen te worden uitgesproken. Ik schat het aantal decibel wat met de plof gepaard ging ergens tussen de 60 en 70 db.

Misschien ook nog vermeldenswaardig is dat het dichte raam nog heel eventjes in de sponning getrild heeft, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.

Jammer genoeg heb ik buiten geen sporen van de domme vogel gevonden, dus een foto van bijvoorbeeld een staartveer of ander aspect wat kan helpen om de domme vogel te duiden ontbreekt daarom. Als tegemoetkoming zal ik alleen deze ene keer verklappen wanneer deze foto genomen is. Vandaag. En vandaag was tevens de dag dat deze domme vogel tegen het dichte raam aanvloog.

Zo. Met al deze informatie moet het niet al te moeilijk zijn om te raden welke vogel zo dom was om tegen het dichte raam aan te vliegen. Dan komt hier de foto:

Weten jullie het al? Vermeld dan zoals het de gewoonte is je antwoord hieronder in de commentaar sectie. Geef ook aan hoe jullie tot je antwoord gekomen zijn zodat nieuwe lezers van deze blog hiervan kunnen leren.

Bedankt alvast voor het meedoen, en tot volgende week maandag wanneer er weer een nieuwe ‘raad een domme vogel’ foto wordt gepost!

~ ~ ~

15 reacties op “Raad een domme vogel”

     1. Nee, geen nieuwsbrieven. Onze JJ zat zich een beetje teveel in te leven in deze fake blogpost voor de niche ‘mensen die domme vogels die tegen dichte ramen vliegen bestuderen’.

      Maar je mag nog wel proberen te raden welke domme vogel op bovenstaande foto tegen het dichte raam is gevolgen 😉

     1. Ik voer als verdediging aan dat ik half blind ben, no can do nothing ’bout that (stel je hierbij meteen ook even een knauwend cowboy/amerikaans accent voor en het plaatje is compleet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *