Fijne collega’s

Trek ik de analogie van het werk door, dan kan ik stellen dat mijn collega’s de klus geklaard hebben die ikzelf vanwege allerlei hier niet ter zake doende redenen aan mij had laten voorbij gaan. Het betreft het lezen en bloggen over de roman ‘Marie’ door Christophe Vekeman. En spijt dat ik kreeg! Bij elke volgende blogpost (check ze hier alle twaalf) die ik las over hoe mijn collega leesbloggers het boek ervaren hadden werd het almaar erger.

Zo schreef Cathelijne:

Goed studiemateriaal dus voor wie fictie wil leren schrijven, een betere lezer wil worden en op smakelijke wijze literatuur wil leren doorgronden.

En ook Eef wist precies de snaar bij me te raken die me naar een boek doet verlangen alleen maar op basis van enkele zinnen:

Een boek over een boek, dat uiteindelijk een ander verhaal vertelt dan verwacht. Een verhaal, geschreven door een van verdriet doorgedraaide dokter, opgetekend door een van literaire kunstgrepen overlopende Vekeman.

Het was me duidelijk geworden, ik had een grote inschattingsfout gemaakt door dit boek over te slaan. Maar ik had buiten mijn fijne collega leesbloggers gerekend, want toen ik een reactie bij Eef had achtergelaten en wij nog even op twitter bedankjes uitwisselden (ja, dat kan ook op twitter, het is niet altijd haat en nijd en fitties) bood zij zomaar spontaan aan om mij het boek toe te sturen!

Gister lag er een vrolijke Nijntje enveloppe te wachten met daarin het boek ‘Marie’ wat ik nu een geschikt plaatsje moet geven in de stapel Werk in Uitvoering. Had ik al gezegd dat ‘Not Just Any Book’ de perfecte werkgever is? Bij deze.

Blogdatum: nog nader te bepalen

Vekeman-Marie-600

Gedurende twee gelukkige jaren is het liefste meisje van de wereld, Marie geheten, in het leven van ‘de dokter’ geweest. Sinds zij er niet meer is, slijt hij zijn dagen in een toestand van rouw die van geen wijken wil weten. Ondertussen gaat in Abraham, een piepklein en hoogst eigenaardig dorpje in het midden van een desolaat moerasgebied, het leven verder. En het leven blijkt voor maar heel weinig mensen veel goeds in petto te hebben…

Marie
Christophe Vekeman
Uitgeverij De Arbeiderspers
ISBN 9789029588539

~ ~ ~

4 reacties op “Fijne collega’s”

  1. Ik ga niet alleen blozen vanwege het compliment, maar ook vanwege de Nijntje-envelop :-). Ik was op zoek naar een doosje, maar kon niks vinden. Mijn dochter trok het Nijntje-kartonnetje uit de kast en riep “Hier mama!” We hebben het samen naar de brievenbus gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *