Jouw moment

Morgen (tweede kerstdag) begint een nieuwe serie verhalen rondom het thema #mijnmoment. Het is een bijzonder initiatief opgezet door @Punkmedia (Henk-Jan Winkeldermaat) en dit jaar doen er zoals het er nu naar uitziet 201 bloggers aan mee. Wat het voor mij zo bijzonder maakt is dat ik van een aandachtig volger ineens een participerend lid ben geworden. Twee weken geleden ontving ik de uitnodiging om mee te doen, afgelopen maandag heb ik mijn 500 woorden ingeleverd en gister zag ik mezelf al in deze (voor mij) eregalerij staan. Ik voel me er erg onwennig bij, moet ik toegeven.

Het verhaal dat ik heb geschreven is klein. Erg klein. Ik leid geen spectaculair leven. Mijn momenten zijn niet groots. Ik leef het leven der gelijkmatigden. En daar voel ik me goed bij. Laat mij maar genieten van de uitdagingen zoals @JuL1ta en ik die elkaar geven onder de noemer Schrijven, durven en posten.

Nadat ik haar de vorige keer gevraagd had om in dichtvorm een ode aan het knuffelen te brengen, iets wat ze uiterst bekwaam ten uitvoer heeft gebracht, ga ik haar deze keer vragen om ook een moment uit 2013 met ons te delen. Ik weet dat ze zoiets graag zou willen doen want ik zag al een enkele om aandacht vragende tweet van haar voorbij komen met betrekking tot het #mijnmoment initiatief.

Dus, lieve JuLi, hierbij geef ik je de kans om zelf je eigen moment van 2013 te schrijven. Het zal dit jaar niet geplaatst worden tussen de andere 201 verhalen, maar wie weet valt je ooit die eer te beurt in de nabije toekomst. Je verhaal zal er dit jaar niet minder om zijn, iets wat ik al bij voorbaat durf te voorspellen. Wat ik je wel vraag is om ook bij jouw verhaal rekening te houden met het maximaal aantal woorden dat we bij #mijnmoment hebben opgekregen: 500. Moet geen probleem zijn, lijkt me.

Oh ja, misschien toch nog wat extra restricties. Want anders is het ook maar zo rechttoe rechtaan overgenomen van #mijnmoment. Ik wil graag dat je #jouwmoment van 2013 ophangt aan een boek wat je gelezen of een film welke je gezien hebt. Eentje die een zodanige indruk op je heeft gemaakt waardoor je je anders bent gaan gedragen. Anders naar bepaalde zaken bent gaan kijken. Natuurlijk wil ik weten wat het precies was in dat boek of in die film. De eye-opener of levensles die je altijd zal bijblijven. Dat is wat ik van je vraag. En ik heb er geen enkel bezwaar tegen wanneer je dit ook nog eens in dichtvorm gaat proberen. Maar dat is bij deze niet verplicht.

En omdat we het allemaal zo druk hebben met deze feestdagen leg ik je geen deadline op. Laat maar weten wanneer je denkt het af te hebben.

Succes met jouw moment!

~ ~ ~

Eerdere opdrachten:

JuLi aan petepel:
Schrijven, durven en posten – 16 november 2013
invulling door petepel:
De stalkster – 23 november 2013

petepel aan JuLi:
Dichten, durven en posten – 18 november 2013
invulling door JuLi:
Waar zelfs geen teddybeer tegenop kan – 27 november 2013

~ ~ ~

1 reactie op “Jouw moment”

  1. Pingback: Ways of experiencing | Julitaratuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *