Maandag Muziekdag

Van­daag zou ik een blog­post over muziek plaat­sen. Maar ik ben er te laat aan begonnen. Ik heb me een beet­je ver­gist in hoeveel werk daar nog bij komt kijken. Wel heb ik de hele avond (het gedeelte na #blog­praat tot nu) heer­lijk gecon­cen­treerd naar het album kun­nen luis­teren dat ik het eerste aan bod wil lat­en komen. Het is dus geen zonde van de tijd geweest. Alleen betekent het dat de blog­post pas vol­gende week maandag online komt. Want dat is het plan: Maandag Muziekdag.

Daarom als goed­mak­ert­je een clip uit 2008. Het was mijn eerste toe­val­lige ken­nis­mak­ing met een band waar­van ik tot dan toe nog nooit geho­ord had: Black Dub. Ik werd ver­leid door de hese stem van de zan­geres, raak­te gehyp­no­tiseerd door het strakke drum­spel en begon bij­na mee te hup­pe­len met de man die zo ent­hou­si­ast de maat aan­gaf (in wie ik na een tijd­je Daniel Lanois herk­ende).

Vol­gens mij heb ik het num­mer op de repeat-stand gezet en vele malen beluis­terd tot­dat men er hier in huis gek van werd. Gelukkig had ik al snel andere clips van hen gevon­den zodat ik kon afwis­se­len. Jam­mer genoeg staat het num­mer I’d rather go blind niet op de enige cd die Black Dub tot nu toe in 2010 heeft uit­ge­bracht en die ik vol­gende week Maandag Muziekdag hoop te gaan bespreken. Wel op de solo cd Fourth Cor­ner van Trix­ie Whit­ley, de zan­geres die we in de clip zo prachtig horen zin­gen. Voor de volledigheid zal ik dan ook nog de drum­mer ver­melden: Bri­an Blade. Wel zo net­jes.

Black Dub — pers­fo­to

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets