Maandag Muziekdag

Vandaag zou ik een blogpost over muziek plaatsen. Maar ik ben er te laat aan begonnen. Ik heb me een beetje vergist in hoeveel werk daar nog bij komt kijken. Wel heb ik de hele avond (het gedeelte na #blogpraat tot nu) heerlijk geconcentreerd naar het album kunnen luisteren dat ik het eerste aan bod wil laten komen. Het is dus geen zonde van de tijd geweest. Alleen betekent het dat de blogpost pas volgende week maandag online komt. Want dat is het plan: Maandag Muziekdag.

Daarom als goedmakertje een clip uit 2008. Het was mijn eerste toevallige kennismaking met een band waarvan ik tot dan toe nog nooit gehoord had: Black Dub. Ik werd verleid door de hese stem van de zangeres, raakte gehypnotiseerd door het strakke drumspel en begon bijna mee te huppelen met de man die zo enthousiast de maat aangaf (in wie ik na een tijdje Daniel Lanois herkende).

Volgens mij heb ik het nummer op de repeat-stand gezet en vele malen beluisterd totdat men er hier in huis gek van werd. Gelukkig had ik al snel andere clips van hen gevonden zodat ik kon afwisselen. Jammer genoeg staat het nummer I’d rather go blind niet op de enige cd die Black Dub tot nu toe in 2010 heeft uitgebracht en die ik volgende week Maandag Muziekdag hoop te gaan bespreken. Wel op de solo cd Fourth Corner van Trixie Whitley, de zangeres die we in de clip zo prachtig horen zingen. Voor de volledigheid zal ik dan ook nog de drummer vermelden: Brian Blade. Wel zo netjes.

Black Dub – persfoto

~ ~ ~

Tags:

2 reacties op “Maandag Muziekdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *