Update

Vanochtend kreeg ik een melding dat mijn blogtemplate een update had. Omdat ik een zogenaamd ‘child theme‘ heb geïnstalleerd voelde ik geen belemmering om het updaten uit te stellen. Toch zag ik achteraf dat er een aantal kleine wijzigingen die ik aangebracht had alsnog verdwenen waren. Nadat ik dit gecorrigeerd dacht te hebben in de code, bleek dit niet het gewenste effect te hebben. Uiteindelijk leek het me beter het ‘child theme’ dan maar geheel te verwijderen en opnieuw te beginnen. Dat bracht mijn blogsite terug in de ‘oorspronkelijke’ staat van voor de update.

Wie schetst mijn verbazing toen ik vanmiddag zag dat er weer een nieuwe update was. Weer nam ik de gok om de update meteen te draaien. En weer leidde dit ertoe dat de layout niet meer de oude was. Geduldig ging ik aan de slag om alles aan te passen. Maar ditmaal kwam ik er niet helemaal uit. Zelfs nadat ik het ‘child theme’ voor de tweede keer had verwijderd kreeg ik het niet meer precies zoals ik dacht dat het was. Ik liet het maar voor wat het was en ging andere dingen doen.

Deze avond zag ik dat er voor de derde keer vandaag een update beschikbaar was. Bij nadere bestudering blijkt het echter dat het telkens dezelfde versie is die aangeboden wordt. Ik heb het vermoeden dat er iets niet in orde is aan de kant van de aanbieder van het thema. Misschien dat dit de verklaring is waardoor ik telkens niet in staat ben om mijn layout hetzelfde te houden. En omdat ik niet zeker weet of er nog andere zaken in het thema niet volledig werken, heb ik er voor gekozen om (tijdelijk?) een ander thema te installeren. Nood breekt uitdaging. Tenslotte was met slechts iets meer dan 300 dagen te gaan mijn bloglayout toch al bijna aan vervanging toe.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *