Ik tweet het niet meer

Gisteravond heb ik mijn twitter account opgezegd. Net voordat ik naar bed ging. Ik had mijn tanden al gepoetst, een boek lag klaar op de trap om mee naar boven te nemen zodat ik nog wat kon lezen. Toch vond ik het nodig terug te gaan naar mijn studeerkamer en de laptop open te klappen. Opnieuw zag ik het scherm met de vraag of ik het zeker wist. De cursor stond erbij te knipperen.

“Weet je het zeker?”
“Weet je het zeker?”
“Weet je het zeker?”
“Weet je het zeker?”

Nee, ik wist het niet zeker. Ja, ik wist het wel zeker. Daar kwam het op neer.

Ja, omdat ik steeds minder zin had om in te loggen. Ja, omdat wanneer ik ingelogd was ik me vaak ging ergeren aan wat ik voorbij zag komen. Ja, enzovoorts.

Nee, omdat er ook leuke dingen te zien zijn. Nee, omdat ik dan blogpraat niet kan volgen. Nee, enzovoorts.

Gisteravond koos ik voor de optie dat ik het zeker wist.

Omdat ik had gelezen dat Weerzinwekkend het ook had gedaan. Omdat ik bij het journaal een item over game-verslaving voorbij had zien komen. Omdat die cursor maar bleef knipperen achter in mijn hoofd tijdens het tandenpoetsen. Omdat er net zoveel redenen zijn om het niet te doen als wel te doen. Omdat je dertig dagen bedenktijd hebt.

Omdat ik het ook niet weet. En nu dus ook niet meer tweet.

Voorlopig.

~ ~ ~

Met deze impulsieve daad die een aanloop kent van ruim een jaar heb ik volgens mij nu alle social media accounts die ik ooit heb gehad de nek omgedraaid. Alleen een vergeten account op Diaspora leidt nog altijd een sluimerend bestaan. Vraag me niet waarom ik dat nog niet heb opgezegd.Β 

~ ~ ~

41 reacties op “Ik tweet het niet meer”

  1. Ja, echt.
   Voor hoelang? Dat is de vraag.
   Ik wil het gewoon even aan den lijve ondervinden wat het is om geen twitter account meer te hebben.
   Maar niet mee kunnen doen aan blogpraat voelt wel heel vreemd…

  1. Klopt! Die heb ik ook nog. Maar dat gebruik ik eigenlijk alleen maar om sporadisch een filmpje te uploaden zodat ik het hier op mijn blog kan plaatsen. Want ik vind hun interface mooier dan die van youtube.
   Verder kan ik het je aanraden als je rust wil hebben om ook gewoon een tijdje te minderen. Altijd goed.

  1. Er zijn natuurlijk andere manieren om even afstand te nemen. Maar deze manier voelde gisteravond althans als de beste. Ik had eventjes helemaal genoeg van twitter. En ik heb geen zin om met filters e.d. te gaan werken om bepaalde berichten uit te sluiten. Dus dan maar zo.
   Even kijken hoe dit gaat en dan maar zien of ik nog terug wil.

  1. Dank je. Met (persoonlijk) bloggen zal ik wel degelijk blijven doorgaan. Daar geniet ik juist ontzettend van. En bloglezen ga ik ook weer meer doen. Zoals op zondag de popmeditatieblog πŸ˜‰
   En die irl kennismaking gaat er zeker komen!

 1. Sorry, maar deze pagina bestaat niet!
  Bedankt voor het opmerkenβ€”we gaan het zo spoedig mogelijk oplossen.

  Er is nog hoop. Dit bericht komt er tevoorschijn als je @petepel nu intikt op twitter (wilde het toch even checken). We zullen zien, ben benieuwd! Gelukkig heb ik een abonnement. Raken we elkaar niet helemaal kwijt. Helemaal niet dus.

  1. Er is altijd hoop. Maar tot nu toe bevalt het me prima zonder twitter. Ik mis het niet. Dat zal voornamelijk komen omdat ik het doordeweeks nogal druk heb. In het weekend zat ik vaker achter twitter. Dus wie weet gaat het vanavond of morgen alsnog knagen…

 2. Als Twitter niet bestond had ik je nooit leren kennen. Ik ben dus héél, héél erg blij met Twitter, want erg blij met jou.
  Ik miste je eigenlijk al voor je deze beslissing nam.
  Toch jammer van blogpraat e.d. inderdaad…

  1. Ja, ik zat er de laatste tijd al niet heel erg vaak meer op zoals je begrijpt. Voorlopig zullen we moeten whatsappen. Of zit je al op Telegram nu Facebook ook Whatsap opgekocht heeft?
   Hoe dan ook, ik ben niet verdwenen (behalve dan van twitter natuurlijk).

 3. Een ding is zeker, en dat is dat niks zeker is. πŸ™‚
  Ik ben benieuwd of je helemaal ‘cold turkey’ gaat en die 30 dagen volhoudt. Maar hoe dan ook: een twitter zonder @petepel is minder leuk dan een twitter mΓ©t @petepel.

   1. Het boeit me momenteel niet zo, dat twitter. Dus het is daar van mijn kant al een behoorlijk tijdje erg rustig. Soms werp ik nog wel eens een blik, maar de behoefte om me aldaar weer in het strijdgewoel te storten is er eigenlijk niet meer.
    En dat bevalt me best, eerlijk gezegd.

    1. Voor een gedeelte speelde dat ook bij mij mee om het eens (een tijdlang? voor altijd?) zonder twitter te proberen. Zeker het hoge klaag- en zeurgehalte ging me steeds meer tegenstaan. Dat verpestte het voor de rest. Dan had ik al geen zin meer om verder te lezen.
     Ik merk nu dat het wel heel erg lekker rustgevend is.

 4. Aha… niet op facebook, niet op twitter… tenminste voorlopig niet meer πŸ™‚ Voor mij waren dat de wijste besluiten die ik ooit nam maar ja, jij bent mij niet dus wie weet of jij wel zonder kan πŸ˜‰ Ik wens het je wel toe πŸ™‚ Tot leesssssss

 5. Tja, weet je, het maakt niet zo veel uit. Je hebt een basis gelegd en als ik contact wil, weet ik je toch wel te vinden. Ik heb je blog zojuist aangeraden aan iemand die ook niet op social media zit, maar wΓ©l heel graag mooie teksten leest. Delen kan op veel manieren :-).

  1. Allereerst dank voor het delen. Inmiddels heeft ‘de iemand’ zich (aan)gemeld πŸ˜‰
   En ik vind ook dat het tegenwoordig niet zoveel zou moeten uitmaken. We zwermen allemaal op onze eigen manier uit over het internet en hebben kansen genoeg elkaar te ontmoeten, elkaars werk te lezen en te promoten.

  1. Instagram heb ik een tijdje gehad, maar weer opgezegd toen het overgenomen werd door Facebook. En ik begon last te krijgen van al die verschillende plekken waar ik ‘moest’ zijn om updates te zien of iets nieuws te plaatsen.
   Maar foto’s ga ik hier misschien ook wel wat meer plaatsen.

 6. Eef had me uw blog aangeraden. Ik lees inderdaad graag mooie (levens)verhalen.
  Ik heb verder niets met “social” media, onder social versta ik iets anders. Maar ik ben dan ook niet “van deze tijd”.
  tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *