Ik tweet het weer

Het was sommigen ontgaan. Dus daarom op deze plaats nogmaals aandacht voor het feit dat ik sinds afgelopen zaterdag alweer terug op twitter ben:

Nog geen twee weken heb ik het volgehouden. De dertig dagen opzegtermijn is me fataal geworden. Tijdens het reageren ergens onder een blogpost kon mijn commentaar alleen geplaatst worden indien ik me zou identificeren middels een social media account. De laatste keer dat ik de site had bezocht was dit blijkbaar via mijn twitter account gedaan. En doordat de software vandaag de dag steeds slimmer wordt, en ik een spoor van cookies achter schijn te laten, werd ik meteen herkend zonder dat ik het in de gaten had. Toen er aldus een ‘OK-knop’ verscheen had ik al geklikt zonder echt te laten doordringen waar precies bevestiging voor werd gevraagd.

Dat besef kwam iets later. Maar toen was mijn account alweer actief.

Tja, wat heb ik in die twee twitterloze weken geleerd of ervaren? Voornamelijk dat ik het de meeste tijd helemaal niet in de gaten had dat ik op al mijn hardware de twitter apps verwijderd had. Het was rustgevend. Precies waarom ik er vanaf wilde. Tegelijkertijd miste ik de mogelijkheid tot delen wanneer ik een goede blogpost las of een ander delenswaardig bericht voorbij zag komen. Ook de zondagochtend zonder #popmeditatie en maandagavond zonder #blogpraat voelden vreemd aan.

Dus?

Simpel. Ik ga een heel klein lijstje aanleggen van tweeps die ik wat actiever wil volgen en de rest zal ik incidenteel bekijken wanneer ik zin heb om me in de wilde stroom van de grote tijdlijn te werpen. Verder zal ik op de zondagochtend en de maandagavond mezelf wat prominenter laten zien om muziek uit de #popmeditatie te delen en mee te doen aan #blogpraat. En natuurlijk zal ik zo af en toe iets delen wanneer ik daar reden toe zie. Allemaal met mate. Zoals dat gematigde steeds beter bij me past.

Kortom, ik ben d’r weer…

~ ~ ~

14 reacties op “Ik tweet het weer”

  1. Ten eerste draait de twitter wereld altijd door. Ook zonder mij.
   Of ik gemist werd daar kan ik zelf moeilijk over oordelen, maar volgens mij was men mij na amper twee weken nog niet vergeten. Het welkom op twitter was in ieder geval hartverwarmend.

   1. Het is grappig, maar ik denk ook altijd dat Twitter zo vluchtig is dat mensen je snel vergeten. Maar er blíjft een klein groepje dat na een tijdje stilte altijd even komt vragen hoe het nou met je is. Al zijn dat ook de mensen met wie je waarschijnlijk sowieso wel in contact zou blijven, ookal zou je je Twitter-account voorgoed wissen. Die komen altijd terug naar je blog. Mooi vind ik dat. Twitter is de bron, de blogs zijn het vervolgcontact.

    Maar dan nog: fijn dat je weer terug bent ;-).

 1. Welkom terug op twitter, al twitter ik zo vluchtig dat twee weken niet aanwezig op twitter mij niet opvallen… Gelukkig kom ik geregeld op je blog en lees heerlijk je posts. Ben ik beter bij dan op twitter.

  1. Dank je. Per ongeluk mijn twitter account in de 30 dagen opzegtermijn geactiveerd. Nu ben ik voornamelijk een weekend twitteraar. En wanneer het uitkomt met mijn werk, op maandagavond een blogpraat twitteraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *