“Nou, dan gaan we dat regelen.”

Wat bij mij maar blijft dooretteren is het zinnetje dat haast achteloos volgde na het zestien maal uit volle borst gescandeerde “Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder!“. Zo’n zinnetje in de categorie “Wen d’r maar aan” waar Wilders zo goed in is. Een dooddoener van jewelste waarmee hij elke discussie kan afkappen. Wil je Wilders aanspreken op gedrag, uitlatingen of acties, dan is hij snel klaar. Wen d’r maar aan. Nee, we gaan niet over tot dialoog. Daar doet hij niet aan. Tenminste, niet met andersdenkenden.

En zo heeft hij wel meer van die zinnetjes. Simpel in al hun eenvoud maar altijd met verstrekkende gevolgen.

Woensdagavond heeft hij er weer eentje aan toegevoegd. “Nou, dan gaan we dat regelen.” Ook hier overheerst de eenvoud. Maar de dreigende impact zit natuurlijk besloten in de combinatie van eerder gestelde vraag “Willen jullie, in deze stad en in Nederland, meer of minder Marokkanen?” en het antwoord daarop wat uit de monden van zijn volgelingen geen verbazing mocht wekken.

Even een kort terzijde: Indien deze vraag voorgelegd zou worden aan de Nederlandse bevolking in zijn geheel, zou het antwoord dan positiever uitvallen? Lees het boek Dutch Racism voor het juiste antwoord.

Terug naar Wilders. De Fixer. We (als je met ‘we’ moeite hebt, dan vervang het maar door ‘ze’) willen minder Marokkanen. En hij gaat dat regelen. Reeds in 2009 riep Wilders al dat er een miljoenenoverschot aan moslims in Europa was. Nationaliteit ontnemen en uitzetten, was de oplossing. Nu gaat hij dat regelen. Aldus beloofde hij zijn euforische ‘Minder’-scandeerders. Het is nogal wat. Niet nieuw. Hopelijk ontneemt de onverwachte erosie van zijn partij die zich plotsklaps heeft ingezet hem de machtsbasis om zijn simpele woorden in dreigende daden om te zetten. Helemaal gerustgesteld ben ik echter nog lang niet nadat ik al enkele trefzekere doch confronterende analyses her en der gelezen heb.

There is something rotten in the state of the Netherlands, en ik ben bang dat wij het zelf zijn.

~ ~ ~

13 reacties op ““Nou, dan gaan we dat regelen.””

  1. en inmiddels gaat het lijken op het verhaal van de tien kleine nikkertjes, ik ben bang inclusief die laatste ( en dat ene kleine nikkertje was aardig om te zien, hij trouwde met een negerin en toen waren er zo weer tien). Nu een fout liedje maar we kennen het allemaal. De volgelingen van Geert haken een voor een af maar hun ideeen veranderen niet, dus het wachten is op een nieuwe leider.

    1. Ik schreef het zojuist onder jouw blogpost: “De meelopers kiezen eieren voor hun geld en gaan snel op zoek naar een andere leider waarachter ze zich kunnen verschuilen om weer mee te kunnen huilen met de wolven in het bos.”

  2. “Minder , minder , minder deed mij denken aan de profeet Mohammed. die juist zei “Meer , meer , meer. Meer ongelovigen onthoofden, meer joden onthoofden, meer Christenen onthoofden.

  3. ik hoop nog steeds dat de jeugd de toekomst heeft, samen naar school gaan, samen spelen, geen witte scholen, geen zwarte scholen, geen onderscheid.

    maar ergens ben ik bang dat het ook daarvoor al te laat is, tenzij men het schoolsysteem drastisch gaat veranderen……..hopen kan men altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *