Icarus – Russell Andrews

Op het weblog van Walter van den Berg las ik zijn leesverslag (geen recensie zoals hij zelf benadrukt) van Rabbit, Run door John Updike. Het is lang geleden dat ik een boek van Updike heb gelezen (misschien wel voor het laatst op de middelbare school) maar ik kreeg meteen de neiging om dit boek te bestellen. Toch is dat niet de reden waarom ik hier naar de blogpost verwijs. Mij gaat het vandaag om zijn afsluitende alinea:

Ik kan me voorstellen dat het boek essentieel is geweest voor Den Literatuur, dat Updike in zijn tijd vernieuwend is geweest, maar ik heb Rabbit, Run niet op het essentiële plankje gezet toen ik klaar was met lezen.

In feite ben ik iets vergelijkbaars aan het doen met mijn Boekenkast project. De boeken die ik in mijn bezit heb laat ik de revue passeren met als doel een oordeel te vellen of ik ze wel of niet in mijn boekenkast wil laten staan. Alleen was ik nog niet zo ver gegaan om de boeken die ik niet meer wil bewaren ook daadwerkelijk te verwijderen in afwachting van een nieuwe bestemming. Dat ga ik vanaf nu wel doen. Kan ik meteen de vrijgekomen ruimte benutten voor nieuwe boeken.

Icarus. The boy who flew too close to the sun. The boy who fell to his death. It is a story that captured the imagination of ten-year-old Jack Keller, but one that is also eerily prescient. For a vicious assault resulted in the murder of Jack’s mother, sending her plummeting seventeen storeys to her death – right in front of her son’s eyes.
Thirty years later, and history is repeating itself in the same horrifice manner. Kid Demeter, a physiotherapist Jack helped raise as a teenager, has fallen to his death. The police think it was an accident, but Jack doesn’t believe them. For Kid had confided in Jack about his ongoing relationship with a string of women, women he gave a series of intriguing nicknames. The Mortician. The Mistake. The Destination. The Murderess.
As Jack delves into Kid’s world, and he realises just how high the stakes really are, he knows only one thing for certain: he must find the killer before the killer finds him, and makes him the final victim…

Icarus
Russell Andrews
Uitgever Warner Books
ISBN 9780751531541

~ ~ ~

Wat ik wel weet: dit boek heb ik in hetzelfde jaar gekocht als dat ik een eerder boek van Russell Andrews had aangeschaft, Gideon. Ik had me prima vermaakt met Gideon tijdens de lange vertraging die we hadden tijdens onze terugreis vanuit Portugal, en ik had zin in meer van Andrews.

Wat ik niet weet: hoe het verhaal in elkaar steekt en wat ik ervan gevonden heb. Zelfs nu ik door het boek blader en her en der wat stukken lees is het geen feest van herkenning.

Dat zegt genoeg en een conclusie is dan ook snel gemaakt.

Eindoordeel: mag weg

~ ~ ~

Ga naar mijn boekenkast om alle tot dusverre besproken boeken te vinden en wie weet zit er eentje tussen die weg mag en waar jij al tijden naar op zoek bent. 

~ ~ ~

2 reacties op “Icarus – Russell Andrews”

  1. Ha, mooi. Wat bij ons thuis het geval is: in de huidige woonsituatie is het niet mogelijk al mijn boeken in huis te hebben, dus staan er een paar dozen in de opslag. Daar wordt die goeie ouwe Updike stilletjes heen verhuisd, dus.

    1. Dank voor je reactie. Hier bij ons hebben we de laatste jaren meer ruimte gekregen omdat de kinderen hun eigen woonruimte hebben gevonden. Niet dat ik een gigantische bibliotheek heb, maar nog steeds kreeg ik niet alles goed geplaatst. Daarom ben ik nu begonnen om al mijn boeken een voor een te bekijken om te zien of ik ze wel of niet wil houden. De boeken die ik niet meer wil en waarvoor iemand belangstelling heeft, geef ik weg of verkoop ik tegen een aanvaardbare prijs. Of anders gaan ze naar de bibliotheek of andere instelling die ze wil hebben.
      En het is ook nog eens een leuke manier om wat herinneringen op te halen die je bij veel boeken hebt. Maar wel een megaklus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *