20 dagen vreemdeling

Deze ‘oproep’ kwam ik zojuist tegen op de website 20 Day Stranger:

20 Day Stranger is an experiment from the MIT Media Lab’s Playful Systems Group, and the Dalai Lama Center for Transformative Ethics. It is a mobile app that creates an intimate and anonymous connection between you and another person.

For 20 days, you get continuous updates about where they are, what they are doing, and eventually how they are feeling, and them likewise about you. But you will never know who this person is.

Does this change the way you think about other people you see through out your day, any one of which could be your stranger?

Het bijbehorende promotiefilmpje laat zoals gewoonlijk fragmenten zien uit levens waarvan wij loonslaven slechts kunnen dromen. Daarom leek het me een goed idee mezelf op te geven zodat er hopelijk meer bewustwording ontstaat bij de makers achter deze iPhone app met betrekking tot het leven van een doorsnee business systems analyst wanneer vrijwilliger na vrijwilliger afhaakt nadat ze aan mijn saaie leventje worden gekoppeld. Misschien kan ik er zelfs een weddenschap aan verbinden: wie lukt het om mijn leven 20 dagen vol te houden?


~ ~ ~

4 reacties op “20 dagen vreemdeling”

  1. Wat een spannend experiment. Houd je ons verder op de hoogte?
    En jammer dat het alleen met een iPhone is anders had ik me er ook wel aan willen wagen. Twintig dagen is te overzien.

    1. Tot nu toe nog geen uitnodiging ontvangen om mee te doen. Ik denk dat het alleen maar bewijst dat mijn leven niet ‘sexy’ genoeg is voor een dergelijk experiment. En ik had er juist zo’n zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *