Vernieuwde tijdlijn

Tot voor kort liep deze blog terug in de tijd tot ergens in 2008. De eerste of oudste blogpost gaat over het feit dat onze zoon Tristan zo gek nog niet bezig was toen hij ‘vroeger’ de eiersnijder ook gebruikte voor champignons. Dat was niet lui, zoals wij toen vonden, maar inventief. Tenminste, dat werd ons plotsklaps duidelijk bij het zien van een advertentie voor een IT-bedrijf.

Wanneer je nu even de moeite zou willen nemen om te klikken op mijn blogarchief dan zal opvallen dat er inmiddels publicaties zijn verschenen die verder teruggaan in de tijd. Vandaag heb ik bijvoorbeeld een impressie geplaatst van een korte vakantie in Turkije waar we in juli 2002 een weekje hebben doorgebracht. De foto’s kwam ik dit weekend tegen toen ik op zoek ging naar geschikt materiaal voor een open dag die we deze namiddag hadden op de lagere school van onze jongste kleinzoon. Ons was gevraagd wat familiefoto’s mee te nemen.

Terwijl ik daarmee bezig was kwam ik vanalles tegen wat ik in de afgelopen jaren onder andere op social platforms zoals hyves, facebook, flickr, google+ en diaspora had gepost. Aangezien ik de meeste van deze accounts  alweer had gedeactiveerd vroeg ik me af of het misschien niet een idee zou zijn om het op mijn eigen site te plaatsen. Tenslotte zal ik hier voorlopig nog niet weggaan. Niet zolang ik het hier zelf voor het zeggen heb.

En dus heb ik als een ware Mark Zuckerberg besloten om het beleid van deze mijn eigenste site grondig op z’n kop te gooien. Vanzelfsprekend zonder vooraankondiging. Het is al begonnen, dus wen d’r maar aan dat vanaf nu (of eigenlijk, vanaf afgelopen weekend) er nieuwe blogpost kunnen verschijnen die qua datum ver in het verleden liggen. Op deze manier zal de tijdlijn van dit blog langzaamaan samenvallen met de tijdlijn van mijn leven. Voorbehouden dat ik er een digitale artifact van heb of van kan maken.

Ik realiseer me dat deze nieuwe blogposts niet echt zullen opvallen (tenzij je een abonnement neemt op de automatische updates via mail) omdat ze niet bovenaan verschijnen en hoogstwaarschijnlijk (hoewel ik dat niet zeker weet) ook niet in de rss feed getoond zullen worden. Dat is niet anders. In ieder geval zal ik mijn best doen er regelmatig naar te linken of ze op een andere manier onder de aandacht te brengen. Eerst maar eens zien of ik dit zoveelste megalomane project van de grond weet te krijgen.

~ ~ ~

9 reacties op “Vernieuwde tijdlijn”

  1. Herkenbaar. Ik ben allemaal papier aan het opruimen en kom stukjes uit 2006 tot 2013 die ik nooit online heb gezet. Ook ik ben bezig om die toe te voegen aan mijn archief. Het is immers leuk om te zien hoe je interesses of opvattingen in de loop der jaren verandert.

    1. Bij mij zijn het toch vooral foto’s die ik op verschillende plaatsen online had staan. Niet dat ik alles ga uploaden, maar een kleine selectie is toch wel aardig om op die manier een completer overzicht te krijgen van woord en beeld. Helaas zijn veel van mijn oude teksten verloren gegaan. Maar wie weet kom ik nog wat tegen bij het opschonen van oude externe harddisks.

  2. Hum was me nog niet opgevallen maar bij deze ga ik het dus wel in het oog houden 🙂 Mooie lay-out trouwens of misschien moet ik dat maar niet hardop zeggen want zo is ie weer verdwenen 😉

    1. Nee, ik kan me voorstellen dat het nog niet opgevallen is. Deze nieuwe oude blogposts komen niet in de automatische updates terecht. Ik zal proberen er op een andere manier regelmatig de aandacht op te vestigen.

  3. Pingback: De kracht van inspiratie: very inspiring blogger award - Elja Daae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *