Met twee maten lopen

Op de dag dat ik besloot nieuwe renschoenen aan te schaffen vertelde een collega mij dat zijn ene voet korter is dan de ander. Of de andere langer was dan de ene. Daar wil ik vanaf zijn. In ieder geval had hij wel eens overwogen om twee paar schoenen te kopen wanneer ze heel erg lekker zaten. Natuurlijk met een verschillende maat. Zodat hij van elk paar het passende exemplaar kon gebruiken. Want hij was nog geen enkele keer een verkoper tegengekomen die hem had aangeboden een linker en rechter schoen van verschillende maat te verkopen.

Een dag nadat ik mijn nieuwe renschoenen ‘s avonds had uitgeprobeerd tijdens trainingsdag 2 als voorbereiding om een halve marathon te lopen kreeg ik een mailtje van Runner’s world met het vriendelijke verzoek mijn schoenen te controleren op de maat. Het kon misschien zijn dat ik per ongeluk twee verschillende maten had meegeleverd gekregen. Eenmaal thuis na een laatste werkdag op kantoor voordat mijn zomervakantie kon beginnen was dit het eerste wat ik ging controleren. En inderdaad. Links was UK maat 9,5 en rechts 8,5. Ik had er niets van gemerkt tijdens het hardlopen maar nu ik er aandachtig naar keek viel het toch wel op. Misschien had ik voor mijn vorige blogpost toch allebei de schoenen moeten fotograferen en plaatsen. Dan had ik het hoogstwaarschijnlijk zelf eerder gezien.

Vandaag ben ik teruggegaan naar de winkel en is alles weer in orde en iedereen blij. Om het ongemak en extra kilometers rijden tegemoet te komen heeft Runner’s World mij een mooie aanbieding gedaan door flinke korting te geven op een nieuw GPS sporthorloge waarnaar ik nog op zoek was. Voor de prijs van de Tomtom GPS Runner Cardio mocht ik de Tomtom GPS Multisport Cardio mee naar huis nemen. Een prijsverschil van meer dan dertig euro. Het had voor mij niet gehoeven maar ik heb er geen nee tegen gezegd.

Met deze keer wel twee identieke schoenmaten aan mijn voeten en een sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter om mijn pols heb ik dezelfde avond de training voor dag 3 volbracht. De opdracht was:

Training 3 50 min. D2
D2 = normale duurloop (ca. 6.30-7.00 minuten per km)

Omdat ik nog wat moest wennen aan het sporthorloge (opnieuw heb ik niet helemaal geleefd in de geest van ‘be prepared’) liep de tijd door tot 57 minuten voordat ik door had hoe ik de gestarte activiteit moest stoppen. Helaas kon ik de afgelegde afstand niet zien. Toen ik thuis het horloge aan de pc hing werd wel de gelopen route getoond wat wil zeggen dat de GPS z’n werk had gedaan, maar nog steeds werd niet aangegeven hoeveel km dit was. Gelukkig is het een route die ik vaker heb gelopen dus in mijn oude run app kon ik zien dat het 9,5 km was. Dat wil zeggen dat ik een gemiddelde van 6:00 minuten per kilometer heb gelopen.

Weer een te hoog tempo. Het blijft dus wennen. Maar ik heb het idee dat dit beter zal gaan wanneer ik de komende weken langere afstanden moet gaan lopen. Voorlopig gaat het in ieder geval allemaal naar wens. Nog elf weken en dan is het zover!

~ ~ ~

4 reacties op “Met twee maten lopen”

  1. Uh, dat ik daar niet eerder aan gedacht heb. Zo stom! Een hartslagmeter voor rond de pols i.p.v. rond de borst. Wel wat duurder maar wel voor binnen én buiten te gebruiken. Kijk zie, waar een schijnbaar onschuldig blogstukje al niet goed voor is 🙂 Nu gewoon nog eens nagaan wat voor mij het meest geschikt is.

    1. Ja, het was voor mij ook een eye-opener. Ik had al een hartslagband voor om mijn borst. Maar die vergat ik vaak om te doen. En ik vond het ook niet altijd lekker zitten. Die kan ik nu gelukkig thuis laten liggen of, nog beter, verkopen aan iemand die er wel blij mee is.
      Mij beviel het horloge erg goed. De gemeten hartslag is stabiel en betrouwbaar. Nu alleen nog even uitzoeken waarom de afstand niet weergegeven werd.

  2. op het verkeerde been, ik dacht dat je twee makkers gevonden had die in hetzelfde tempo dezelfde afstand wilden lopen (een bijzonder lastige opgave, weet ik uit ervaring).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *