De doos

Vandaag was ik heel wat van plan. Maar er is weinig van terechtgekomen.

De dag begon ogenschijnlijk goed. Ik had besloten om voor de verandering eens uit te slapen en het rondje hardlopen later op de dag te plannen. Rond half acht hield ik het echter niet meer vol in bed. Desondanks voelde het als uitslapen. In de uren die volgden heb ik redelijk wat kunnen lezen totdat ik besloot me te gaan omkleden voor een tochtje richting Hoenderloo. ‘s Middags zou daar het startsein klinken voor de Hoge Veluwe Loop en enkele collega’s hadden zich ingeschreven voor de 10 km. Die wilde ik gaan aanmoedigen.

Voordat ik echter onder de douche kon stappen vroeg mijn Inge of ik wist waar een doos met ongesorteerde post stond waarin we spullen voor de belastingaangifte opzij hadden gelegd. Haar accountant had een herinnering gestuurd voor wat aanvullende informatie en het werd tijd dat ze komende week hier op reageerde. Ik dacht het te weten.

Enkele uren later was ik nog steeds aan het zoeken. En nu, terwijl ik dit schrijf (het is 23 uur) hebben we de doos nog steeds niet gevonden. Tijdens de zomervakantie hebben we de werkruimte van Inge grondig overhoop gehaald voor nieuwe vloerbedekking, airco en een meer praktische inrichting. Het zou goed kunnen dat de doos toen is verdwenen, of in ieder geval op een plek is gezet waar we beiden geen idee meer van hebben waar dat was. Maar het vreemde is dat we beiden ook het idee hebben de doos nog gezien te hebben na deze mini-verbouwing.

Tegen 15 uur was ik zo gefrustreerd dat ik geen zin meer had voor mijn verplichte trainingsrondje van zestien kilometer. Tegen 16 uur was ik zo gefrustreerd dat ik het huis uit moest en een rondje hardlopen was een uitstekend excuus. Daarna ben ik gaan koken (nadat ik uiteraard eerst gedouched had) en hebben we op ons gemak gegeten. Tijdens het eten hebben we alle plaatsen de revue laten passeren waar de doos eventueel zou kunnen staan. Helaas waren dat tevens alle plaatsen waar we vandaag al meerdere keren gekeken hadden.

Nu weten we het even niet meer.

doos

~ ~ ~

2 reacties op “De doos”

  1. Wij hebben ons huis 7 jaar geleden totaal verbouwd, hebben 4 maanden in de caravan in de tuin gewoond. Ben zoveel kwijtgeraakt! maar bij het uitpakken had ik wel ineens 6 tubes tandpasta en 4 haar borstels en …….

    1. Erg herkenbaar. Ook nu weer met het zoeken naar die doos hebben we vanalles gevonden waarvan we juist dachten dat we het wèl hadden weggegooid. Alleen jammer dat die doos er elke keer weer niet bij zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *