Toen op 5 november 2014

had ik er geen zin meer in om onder elke (nou ja, onder bijna elke) blogpost een ‘Toen op’ sectie toe te voegen. Zo’n anderhalf jaar (toch?) heb ik het halfslachtig volgehouden. Waarom ik er nu mee stop? Vooral omdat ik het te vaak vergeet, en er dan later weer tijd in moeten stoppen. Als mosterd na de maaltijd want in veel gevallen is die blogpost al gelezen. Maar ook omdat het een soort van moeten werd, en moeten, dat moeten we niet willen.

Ook vond ik het zelf op een bepaalde manier niet meer mooi staan, zo’n alsmaar langer wordende lijst (ik keek in gedachten al enkele jaren vooruit) onder elke blogpost. En eigenlijk heb ik dat ook met het ‘SHARING is CARING’ gedeelte. Dat wil ik ook anders integreren in mijn blogposts. Bijvoorbeeld op de manier waarop Elja (<< Sharing is caring! <<) dat doet door gewoon achter een bepaalde link waar je wat meer dan de normale aandacht op wil vestigen de opmerking << Sharing is caring! << tussen haakjes te plaatsen.

Eenvoud siert de (gemakzuchtige) blogger.

Op deze manier probeer ik de lat voor mezelf lager te leggen om vervolgens wat vaker aan bloggen toe te komen in plaats van me bezig te houden met wat er onder de blogpost allemaal aan informatie zou moeten volgen.

Wat me trouwens ook opviel nu er ineens zeeën van tijd vrijkwamen wegens bovenstaande beslissingen is dat de automatische update bij nieuwe blogposts al een hele tijd (hoe lang? geen idee) gedeactiveerd was. Schijnbaar is dit de standaard procedure bij een update voor deze plugin of ik ben zelf in gebreke gebleven. Hoe dan ook. Een simpele klik op ‘Activate’ heeft het euvel verholpen. Niemand die nu nog een excuus heeft om zich niet op te geven voor deze uiterst handige service.

Normaal gesproken kom ik op de valreep dan alsnog op de proppen met weer een nieuw initiatief waarvan ik binnen niet al te lange tijd spijt als korte haren op mijn hoofd krijg dat ik erover begonnen ben. Deze keer niet.

Voor al diegenen onder u die moeite hebben met het verbreken van wat misschien als ingeburgde tradities gezien werd haal ik graag de volgende quote aan:

“Tradities zijn er om gebroken te worden.” – Piet

~ ~ ~

2 reacties op “Toen op 5 november 2014”

    1. Ik ben daar nogal ‘goed’ in om telkens weer iets te verzinnen dat op het eerste gezicht doenlijk lijkt, maar waar ik later dan spijt van krijg omdat het toch ietsjes teveel werk met zich meebrengt. En dan moet je af en toe jezelf tot de orde roepen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *